Да се завърнеш в бащината къща... без конфликти

Не се отнасяйте с родителите си като към съквартиранти
27 юли 2017 14:00, Михаела Лазарова
13
Да се завърнеш в бащината къща... без конфликти
Снимка: outnow.ch

Да пораснеш и да вземеш живота си в ръце – това е мечтата на всеки здравомислещ и зрял човек. За всеки от нас идва момент, в който се отделя от семейното гнездо и заживява самостоятелно.

Невинаги обаче успяваме да се справим сами в живота. Обстоятелства, раздели с партньори, финансови затруднения и куп други събития могат да ни тласнат към връщане у дома при родителите.

В това няма нищо лошо, но за мнозина е психологически трудно за преодоляване. Веднъж отделил се и изградил свои ежедневни навици, на човек му е много трудно да се адаптира обратно към ритъма на живот и правилата вкъщи при родителите си, въпреки че е израснал там.

Ако някога ви се наложи да се завърнете в бащината къща, спазвайте някои правила, които ще ви помогнат да се съхраните психически и да не нараните родителите си. Ето кои са те:

Направете си план

Планирайте колко време ще останете при вашите. Все пак трябва да сте наясно колко ще ви е необходимо да си стъпите отново на краката и да продължите напред.

Следвайте правилата

Колкото и да сте отвикнали да спазвате правилата в родната си къща, ще трябва да свикнете наново. Само така няма да изпадате в конфликти с родителите си и престоят ви ще е приятен.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всичко е толкова стандартно в живота.Колко семейства се развалиха и пропиляха,заради принудата да емигрират или едния да емигрира,колко деца бяха оставени не по желание на родителите си или необгрижвани отново не по желание на родителите си,а по принуда,колко са семействата живеещи достойно и финансово обезпечени,колко конфликти има между младо-старо поколение или междуроднинско неуважение,колко деца с един родител се опитват да оцеляват.............................
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите са различни, а статията е написана, сякаш се отнася до еднакъв тип хора. Родителите също имат големи отговорности за формирането на бъдещето и просперитета на своите деца - възпитание, образование, грижи, морална подкрепа. Ако това отсъства в детството и юношеството, животът на детето се превръща в провал. В постоянно неудовлетворение и страдание. Така че има както добри, всеотдайни, любящи, така има лоши и безотговорни родители, които не само могат с поведението си да съсипят бъдещето на детето си, но и и неговото самочувствие, психическо и физическо здраве. И после ми кажете пак
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите са важни, и, обикновено хората го усещат когато...
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Ти май не разбра, че става въпрос за тези "деца", които нямат финансова възможност да живеят отделно, не могат да плащат наем, ток, вода. Иначе всичко е ясно.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз съм си супер. Живея отделно, но на няколко улици от тях. Хем мога да им ходя на гости често (или те да идват), хем не се дразним взаимно за разни битовизми. Така, че за мен това е идеалното, да живееш близо до родителите си (така, че да можете да си помагате при нужда), но не и с тях.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос на труден избор е дали да коткаш родителите си или да си дундуркаш децата.Това зависи от това, дали се самопределяш като дете или родител.Идеалния, но утопичен вариант е да правиш и двете.С изключение на първия коментар явно останалите са 40+ мамини-татюви щерки, синчета, на които "дъртите" им перат гащите и им дават по 5 лв. за биричка пред кварталнто павилионче.
6
3
 
21
 
! Отговори
Тачи родителите си! преди 6 години
Голям кеф е да изпиеш с баща си, със салатка. По някое кафе с майка си, да си поговорите, да си спомните някои неща, и така. Взаимно удоволствие, а и на хората това им остава. НО НЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ЗАЕДНО. Иначе почват кавги, битовизми, защото вие сте все още детето от у-ще за тях, а вие вече сте големи хора, но няма как. Важното е да сме живи и здрави и да се събираме когато можем, не само по празници.
5
3
 
4
 
! Отговори
до автора преди 6 години
Можеше да си спестите излагането.
4
9
 
5
 
! Отговори
По Дебелянов преди 6 години
...Д се завърнеш в бащината къща,когато гроздето във вино се превръща,когато сливите и крушите са зрели и старите са пенсиите взели ...
3
7
 
9
 
! Отговори
до 1 вия герой преди 6 години
добре, браво голям мъж си станал! интересно какво ли си казва баща ти като гледа отгоре - защо ли тогава го направих тоя? вместо да си гледам живота и да ходя по жени? такива деца никому не са нужни, по-добре нищо! ти си просто антипример!
2
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
След 18г възраст всеки трябва да заживее самостоятелно и да контролира живота си , или да има своя финансов принос и задължения, ако живее с родителите си
1
25
 
3
 
! Отговори
на 45 преди 6 години
Веднага след като си изтърпях наказанието "лишаване от свобода" за срок от 2 години и кусур, което се налагаше на всеки български гражданин от мъжки пол или т.н. казарма, напуснах бащината къща да си търся препитанието.Рядко и закратко им гостувах. Последно нощувах в бащината къща .... за да погреба баща си.