Мъдрости за живота от дон Мигел Руис

За да сте свободен, трябва да се изправите срещу страховете си
28 юли 2017 11:45, Михаела Лазарова
0
Мъдрости за живота от дон Мигел Руис
Снимка: pixabay

Всеки от нас понякога се нуждае от просветление в добрите и трудни моменти от живота. Него успяваме да намерим в мъдростите, в книгите. От  рубриката на Az-jenata.bg "Притчи, мъдрости и цитати" искаме да споделим с вас част от мъдрите текстове на дон Мигел Руис.

Ако сте чели книгите му „Четирите споразумения“, „Умението да обичаш“, знаете, че той е посветил голяма част от живота си на разпространението на мъдростта на древните толтеки.

Мъдростите, които ще прочетете са основните уроци, които Руис е споделял в свои лекции, интервюта, семинари.

Не можете да промените планетата, ако не промените първо себе си. Да, можете да промените някои неща, разбира се, според знанието ви, според убежденията ви, но това ще ограничи вашата помощ и промяната няма да е дълготрайна. Ако реално искате да промените света, първо трябва да промените собствения си свят, този, който сте създали.

Това означава, че трябва да намерите свободата в себе си, вместо да я търсите навън. Навън хората поставят бариери и очертават граници, за да спрат промяната ви, но най-големите бариери са тези, които издигате самите вие.

* * *
Как да създадете главния герой на вашата история? Много лесно е – започнете с мненията на всички около вас. Още от дете всеки ви е казвал кой сте, какво сте, дори са ви дали име. Било ви е много трудно да се стараете да радвате всеки – вашите родители, семейство, приятели и учители. Без да го осъзнаете вие сте се стремели да оправдаете очакванията и да сте този, когото те са ви казвали да бъдете и то се е превърнало във ваша идентичност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари