Халапеньо – люти чушки за здраве и дълголетие

Намаляват риска от появата на сърдечни заболявания
2
Халапеньо – люти чушки за здраве и дълголетие
Снимка: pixabay

В разгара на лятото трапезата ни изобилства от свежи зеленчуци и билки. Вкусовете на всеки от нас се различават. Някои предпочитат зеленчуците, които са естествени диуретици за организма като чушки, тиквички, краставици, докато други винаги искат да добавят малко повече пикантност на ястията си.

Искаме да ви представим любимите ни люти чушки "Халапеньо" (Jalapeño), достатъчно е само да ги опитате, за да разберете по какво се различават от останалите.

Сортът им традиционно се отглежда в град Халапа в Мексико. Имат средна големина, наситен зелен цвят, а за зелените "Jalapeño" се смята, че са по-качествени от червените. Дали е така, вие сами преценете, но вижте защо е добре да ги консумирате по-често.

Пикантна алтернатива за загуба на тегло

Вкусните люти чушки съдържат капсаицин, съединение, което е съставка на много формули за хапчета за отслабване. То буквално изгаря калории и мазнини, а топлината, която създава, ви помага да се изпотите и да изкарате макар и малка част излишна вода.

Консумирането на повече "Jalapeño" е страхотна природна алтернатива на тези хапчета. Ако спазвате диета, добавете към хранителния си план и тези чушки.

Естествен назален деконгестант

Ако страдате от настинка и имате упорита хрема, хапнете "Jalapeños". Пикантността на тези чушки има способността да отпуши дори най-запушените ноздри. Само за няколко минути ще намали носните блокажи. Препоръчва се и на пациенти със синузит.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
23
 
! Отговори
Ути преди 6 години
Тези лютят на два пъти - и на входа , и на изхода !