Грешките в поведението, които ви правят недостъпни

Поведението и жестовете говорят много повече от думите
3
Грешките в поведението, които ви правят недостъпни
Снимка: outnow.ch

Езикът на тялото изпраща сигнали към околните дали сте в настроение да общувате или не, дали сте враждебно или приятелски настроени, дали търсите партньор или предпочитате да не флиртуват с вас.

Поведението и жестовете говорят много повече от думите. Понякога човек не си дава сметка какви стени изгражда между себе си и околните само с езика на тялото – това мощно оръжие.

Кои са грешките в поведението, които ви правят недостъпни за другите и ги отблъскват?

Избягвате зрителен контакт

Когато гледате човек в очите, това означава автоматично, че сте настроени за контакт. Ако обаче всячески избягвате погледа му, това ще го откаже да ви заговаря. Дори да не го правите нарочно, този сигнал ще бъде разчетен по този начин.

Имате нервни тикове и навици

Когато излъчвате безпокойство, видимо не сте спокойни, потропвате с крак, местите се от крак на крак, почесвате се, въртите глава напосоки, околните го възприемат като нежелание да общувате и предпочитат да не ви заговарят. Това поведение се регистрира на подсъзнателно ниво като израз на притеснение да говорите или да бъдете заговаряни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
глупости преди 6 години
вашите грешки в поведението отблъскват ,,автори,,
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки сам си определя с колко и кои хора да общува. Ако някой ви потропва, държи се нервно, крие се, избягва зрителен контакт е много просто - този човек не иска да общува с вас.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не може да вдигне глава от работа за каква комуникация става на въпрос. Защо непременно, трябва да са в депресия?.Някои хора са твърде ангажирани със свои неща.И въобще не им е до това какво си мисли авторката.Това,че някой не те е отразил не означава депресия.И там ала-бала подобни словоизлеяния.Преекспонира нечие поведение в нещо гранде.Някои хора не могат да говорят 24часа в денонощието празни приказки, особенно с непознати да се впускат в дълги и разточителни разговори.