Как да се държите, когато мразите шефа си?

Омразният шеф може да бъде и вашата благословия
7
Как да се държите, когато мразите шефа си?
Снимка: outnow.ch

Обичам работата си, обичам и колегите си, чувствам се щастлив/а на работното си място. Единственият проблем е, че не мога да понасям шефа си. Това е признание, което за съжаление споделят много хора и е често срещано явление. В подобна патова ситуация се намират милиони хора по света, които се чувстват дискомфортно в присъствието на ръководителя си, но изпитват безсилие да направят каквото и да е срещу него.

Ако и вие изпитвате подобни емоции, ще ви дадем няколко съвета как да реагирате.

Първото нещо, което трябва да направите е да приемете истината, че шефът ви е неприятен. Преглътнете го и разберете, че омразни началници има навсякъде по света и в почти всяка компания. Няма как да напускате всяко работно място, само защото шефът ви е гадняр, защото накрая може да се окаже, че няма къде да идете.

Приемете факта, че колкото и да се оплаквате от него на колеги и приятели, той няма да се промени. Настройте съзнанието си, че вие може да промените себе си, но не и другите. Понякога мислим, че като се оплакваме от някого, това ще го промени към по-добро, но уви, това е заблуда.

Опитайте се да проявите емпатия, вместо осъждане. Много често, когато някой ни е неприятен, ние бързаме да осъдим действията му и дори личността му. А по-лесно би било да проявим известна доза емпатия и да се опитаме да разберем защо този човек има такова поведение. Това едва ли би променило много нашето мнение за човека, но поне би дало някакво обяснение защо е такъв. Прекаленото осъждане няма да допринесе никаква полза на вашите изострени и без това отношения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кариерашефоверабота
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
На оперативка шефа разказва виц. Всички се смеят с изключение на един. След срещата негов приятел го пита - Абе, тоя път шефа наистина разказа много смешен виц, а ти не се смя?...А ония му отръща - Верно беше много смешен, ама мразим шефа, ще си се смея у нас.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харесва ми, не ми харесва - винаги по възможност далеч от шефа!Навсякъде е необходима мандатност. Когато някой се задържи повече от 5 години на едно място, е изгубил мотивация, намерил е и цаката как да се подлъзват дейностите. В големите компании затова въртят служителите, пращат ги и в други държави на работа. Творчески ум не се натиска да е шеф.
3
1
 
8
 
! Отговори
Капа ви Йота преди 6 години
Ще му подлагаме крак,когато мине край нас и ще изпиваме кафето,което си е поръчал. Ще му отваряме писмата и ще то клеветим пред всички проверовъчни,а по време на отпуск ще му се обаждаме с известието,че през неговата документация е минало наводнение и не знаем какво е оцеляло.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На работа се ходи за да се свърши една работа за едни пари. Да си търсиш приятели или пък особенно врагове на работното място е откачено. Да не харасваш шефа си е напълно естествено, защото неговата работа е да те кара да вършиш повече работа за по-малко пари. Казано е: Нищо лично, просто бизнес !Ако ситуацията на работното място е непоносима: Вариант 1 - търпиш и бачкаш. Вариант 2 - сменяш фирмата. Вариант 3 - ако имаш капацитет си правиш свой бизнес.Вариант 4 перманентно безработен хейтър.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казвайте му по три пъти на ден колко е умен и как добре ръководи фирмата.Работете и след края на работния ден и никога не искайте повишение.Правте му комплименти за външността и стила на обличане.И ако още не е разбрал,че му се подмазвате,значи е по-глупав от вас и имате шанс да му седнете на стола.