6 забранени фрази по време на интервю за работа

Моят предишен шеф беше ужасен, а колегите ми...
14 авг 2017 14:37, Михаела Лазарова
27
6 забранени фрази по време на интервю за работа
Снимка: pixabay

Хубава работа, повече възможности за развитие, по-добри социални придобивки... Всеки иска да да получава висока заплата и да развива успешна кариера. Но понякога плановете ни не се осъществяват и се налага да потърсим нова професионална реализация.

Интервютата за работа винаги са стресиращи за кандидатите. И ако в някои случаи ценните кадри не биват наемани поради грешка в мениджмънта, то в други, сами можем да провалим шанса си, казвайки някоя от забранените фрази по време на интервю за работа.

"Съжалявам, че закъснях"

Определено това не е добър начин да започнете вашето интервю за работа. Също така рискувате при закъснение, отделът, провеждащ интервюто, да няма възможност да ви приеме.

Точността е от решаващо значение, тя говори за мотивация и самодисциплина. Оправдания от типа "изпуснах автобуса", "колата ми се развали", „имаше голямо задръстване“, няма да променят факта, че сте закъснели. Ако все пак сте възпрепятствани, е добре да се обадите и да отложите за друг ден или час интервюто, ако е възможно.

"Трябва да се обадя, много е важно"

Когато отивате на интервю за работа, забравете за личните разговори, смс-ите, социалните мрежи. В противен случай, ще оставите впечатление, че сте несъобразителни и че разговорите ви са по-важни от това да спечелите тази нова възможност за развитие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже си ходя на работа когато поискам, при това в 4 отделни фирми.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато си добър специалист и им трябваш, може да си правиш каквото искаш. Редовно съм закъснявал на интервюта. Когато реша да напусна - правя го веднага. Дори съм си позволявал да флиртувам с хъръта. Ако ми се издървят, да си търсят. Има глад за такива като мен. Да до духате чорбаджии.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ме питат, какво целя в живота си, а аз ми отговора с:- Желая да ви служа безкомпромисно и постоянни, докато физически е възможно ! ... Дали ще ме вземат ?
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Или само чорбаджията може да задава въпроси?"Само чорбаджията може да задава неудобните въпроси и само той има право да се подиграва с хората. За равноправие - забрави. Те не смятат, че си равноправен на тях, шом си дошъл да им работиш за някаква мижава заплата.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"голяма рядкост да намериш някъде да пише конкретна заплата"Срам ги е да напишат колко дават, а нас ни е срам да си кажем за колко работим. За чуденци е норлно да питат каква е била предишната ти заплата, за да могат да ти предложат повече от нея, но за нас е срамно да си казваме за колко пари сме се съгласили да робуваме на българските чорбаджии.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият сектор, в който нещата се движат прилично (дори във фирми извън София), е ИТ. Но основно, защото работят с чуждестранни компании или по чуждестранни проекти, откъдето има нормални приходи. Ако бяха изцяло с финансиране от български клиенти, щяхме да правим сайтове и приложения за по 5лв. на бройка.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Докато в българските сайтове е голяма рядкост да намериш някъде да пише конкретна заплата."Защото 90% от обявите в българските сайтове са фалшиви. Насрочват се интервюта само за да се намира работа за HR отдела и за да се проучи пазара и за какви пари са съгласни да работят робите, а реално не се наема без връзки/препоръки.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НезнайкоЗащото за бг работодателите "много добро" и "отлично" означават съответно "малко над миналната" и "малко под средната". Ако напишат "Търсим Х на пълен работен ден за 470лв." никой няма и да си направи труда да праща CV и мотивационни. Пък така шефовете са доволни какъв интерес и наплив за 1 работно място има към извънземната им фирма. Чесане на егото, казано накратко.
10
0
 
18
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
То така излиза, че човек няма да разбере нищо, но лошото е, че българските "работодатели" наистина мислят по този начин. Не искат да питаш за заплата - колкото дадат все е много, не искат да питаш за работно време - ще работиш и по 18 часа, ако трябва, за осигуровките забрави, че ще излетиш с шут преди да си питал още за работното време, отпуск - когато шефът е на кеф, с транспорта - сам се оправяй и не си помисляй да питаш за карти, ваучери, билети и други лиготии.
9
0
 
16
 
! Отговори
Амбициозен тип преди 6 години
"как се виждате след едиколко си години?"Виждам се като шеф на фирмата, а вие ще сте ми подчинен.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не задавайте въпросите, които реално ви интересуват (заплата, работно време, осигуровки, отпуски, бонуси). Работодателите много се плашат или се изнервят като се говори за такива неща. По-добре им казвайте как нямате нищо против да работите допълнително в почивни дни, без да се налага да ви плащат. Много ще са зарадват да го чуят :)
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любим въпрос ми е -как се виждате след едиколко си години?D Обаче не можеш да кажеш откровено, че съжаляваш за закъснението, все пак това показва,че не си го планирал.
6
1
 
5
 
! Отговори
Часника среднис преди 6 години
Колкото и да чете ръководства за интервюта, лявото интелектуалче не може да се прикрие, и получава учтиво "ще ви се обадим" :)
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето всички са съгласни да са лицемери, никой не може да се прави с хора, които казват нещата с истинските им имена. -Защо лъжете толкова много на вашата планета? -Защото така се става президент.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изпраща ме Иван Петров."Така е. Всичко се свежда до връзки. Колкото и добре да се представите на интервюто, няма ли накой, който да ви е изпратил, няма да ви се обадят. Шуробаджанащината в България е на почит.
3
1
 
18
 
! Отговори
рфбц преди 6 години
1. Колежките дашни ли са?2. В работно време пие ли се?3. В работно време излиза ли се?4. Интернета ограничен ли е?5. Мързела поощрява ли се?6. Винаги ли се идва навреме?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 забранени теми на разговор по време на интервю за работа:1. Не говорете лошо за предишния си работодател или за клиенти.2. Не го ворете лошо за себе си. 3. Не говорете лошо за политиците.4. Не говорете лошо за Иван Костов.5. Не говорете за произхода на парите на предишния ви шеф, дори и да знаете истината.6. Изобщо не говорете за личния си живот и личните си проблеми.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 забранени въпроса по време на интервю за работа:1. Каква заплата давате? Бруто ли е това или нето?2. Осигурявате ли на реалната заплата или и вие ... в сивия сектор?3. Какво ще бъде работното ми време?4. Често ли се случва да има извънреден труд и заплаща ли се допълнително?5. Колко дни ми се полагат годишна отпуска?6. Карта за транспорт, ваучери, други бонуси предлагате ли?