Кои са ползите от късното майчинство?

Зрелите майки имат бонус – пенсионирани родители
17 авг 2017 13:07, Михаела Лазарова
6
 Кои са ползите от късното майчинство?
Снимка: pixabay

Да имаш бебе на по-късен етап от живота си вече е стабилна тенденция. Все повече зрели жени стават майки, докато процентът на 20-годишни родилки драстично намалява, най-вече в развитите страни.

Да си по-възрастна майка (като в това число влизат всички жени, родили над 30 години) има своите немалко позитиви.

Кои са най-често срещаните сред тях?

Повече професионални възможности

Зрелите жени имат по-голям професионален опит. Ако са работили на едно място през последните години преди да родят вероятно са спечелили доверието на колегите и шефа си. Това е голям бонус предвид факта, че могат да разчитат на разбиране и подкрепа от тяхна страна. Ако пък след изтичането на майчинството зрелите жени решат да сменят работното място, ще им е по-лесно, тъй като имат опит.

Достатъчно време да се поучите от жените около вас

По-зрелите майки задължително имат няколко приятелки около себе си, които са станали майки по-рано. Това е ценно, защото от тях винаги може да се получи цялата нужна информация, за да сте готови.

Зрелите майки са по-спокойни и отглеждат по-възпитани деца

Това констатира скорошно изследване по темата. Според данните възрастните майки имат повече житейски опит и добър подход с разбиране към децата за разлика от младите и неопитни майки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уважаеми дами, проучването е правено, както пише, в развити страни, т.е. цивилицовани, не в периферията на цивилизования свят. Не е нужно да се оправдавате за раждане в следпубертетна възраст, хората произхождат от различна семейна среда и са подложени на различен натиск. Никой не ви обвинява. Освен всичко това проучването е направено с оглед на детето. След като се повишава средната възраст на смъртност, апропо и на пенсиониране, е логично да се изместят и останалите граници.
5
4
 
3
 
! Отговори
mery преди 1 година
На 25 гонини имах 2 деца с малка разлика, трудно ми беше, но имах енергията да се грижа за тях без помощ от бабите! Сега дъщеря ми ми казва - Мамо ако е беше родила по- късно сигурно нямаше така да се разбираме и да излизаме така двечките по магазините и кафенцата! На сегашните младежи никак не им е леко, и не бързат да създават семейство, и да стават родители защото това е отговорност! Самите те трябва да се почувстват готови за това!
4
0
 
11
 
! Отговори
Невен преди 1 година
Процента на 20 годишните намалява, за сметка на 12 годишните.
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой мисли за детето на първо място познатото вече кариера развитие пари пари и пак пари а защо никой не казва че майките вече са с разклатено здраве натровени от храните въздуха и атмосферата в работата улицата на обществените места не до 20 но след това трябва да помисли че да роди здраво дете трябва и здраво тяло ние сме станали родители след 21-22 години бяхме млади и в разцвета на силите да можем да изучим и помагаме на децата си сега имат фирми вървят напред а ние сме спокойни баба и дядо
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В наше време късното майчинство е по принуда. Хората създават семейство и деца в по-късна възраст, защото докъм 35-40 г. нямат стабилна работа, заплатата им е малка, нямат собствено жилище, нямат възможност дори подходяща квартира да плащат.
Затова поемат рисковете, свързани със създаването на деца в по-напреднала възраст.
Никой не спори, че късното родителство има и някои предимства, но и рисковете не са малко.
1
0
 
4
 
! Отговори
Патладжан преди 1 година
Кеф ми е като чета подобни неща!

11 неща, които трябва да започнете да правите още сега
11 неща, които трябва да започнете да правите още сега

11 неща, които трябва да започнете да правите още сега

Закуска за всяка зодия
Закуска за всяка зодия

Закуска за всяка зодия