Какво никога не трябва да си казвате пред децата?

Те са като попивателни гъби и регистрират всяка дума
20 авг 2017 19:21, Михаела Лазарова
2
Какво никога не трябва да си казвате пред децата?
Снимка: pixabay

Често родителите си мислят, че децата не забелязват разговорите между тях, защото са прекалено малки да разбират.

Това не е вярно. Всяка дума, всяко изречение и жест правят силно впечатление на децата.

В крехката детска възраст те са като попивателни гъби и регистрират, макар и подсъзнателно, всяка дума на родителите си.

Ето защо родителите трябва да са много внимателни в подбора на думи пред децата. Какво никога не трябва да си казвате пред децата?

"Ти си пълен идиот!"

Колкото и да сте ядосани на партньора си, колкото и да ви се иска да го ударите с нещо по главата, не казвайте подобни изречения пред децата. Това е опасен урок за тях, защото ще свикнат, че могат спокойно да обиждат най-близките си хора. Това ще се превърне в модел на поведение за тях в бъдеще.

И второ – постепенно ще изгубят уважение към другия родител, когото наричате „идиот“, „глупак“, „несретник“ и всякакви подобни унизителни квалификации.

"Ако детето не беше закъсняло с приготвянето за училище, щях да имам време да мина през химическото"

Каквото и да стои помежду ви, каквито и обстоятелства да са попречили да свършите едно или друго нещо, не намесвайте децата. Те не са виновни и отговорни за свършеното или несвършеното от вас, и нямат нищо общо с брака и задълженията ви. Това важи на всички нива, не само в дадения пример.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
И още преди 6 години
Когато детето постигне някакъв успех, поне единият от родителите бърза да каже: "Добре, че поне малко приличаш на мен!"Другият родител, като чуе това, започва да негодува.
1
0
 
5
 
! Отговори
По нашенски преди 6 години
Да си разменят "комплименти" (и.ди.от, овца, мръ.сн.ик, змия и др.подобни) е ежедневие в много семейства."Правиш го (я) ни оцет, ни вода!" - този пословичен израз се употребява в почти всяко нашенско семейство, когато единият родител разреши нещо, което другият забранява. подтекстът е, че така детето се разглезва.Снахата бълва злобно недоволство срещу свекървата, свекито не остава по-назад, тъщата злослови по адрес на зетя, той я сравнява с каквото се сетите.Така че, съветите са неприложими.