10 солидни причини да се смеете повече

Колкото повече смях - толкова повече здраве!
22 авг 2017 10:23, Илияна Николова
4
10 солидни причини да се смеете повече
Снимка: pexels

Смехът е израз на радост или щастие. Това е формата на физическа реакция, като отговор на външен или вътрешен импулс. Когато се смеем, ние се изменяме физиологически, нашите пулс и кръвно налягане се покачват. Смехът е най-доброто лекарство, а ние споделяме 10 добри причини да се смеете по-често.  

Aктивира редица органи в тялото. Смехът повишава абсорбцията на кислород, който допринася за активирането на вашето сърце, белите дробове, мускулите и повишава нивото на ендорфини, освободени от мозъка ни.
 
Засилва имунитета. Всички знаем, че стресът и напрежението се отразяват негативно върху здравето ни и могат да намалят защитните сили на организма. Смехът от друга страна ни помага да балансираме и да поддържаме добро здравословно състояние. 
 
Доказано – слушането на музика намалява стреса!
 
Той задейства ескалацията на антитела, които в крайна сметка повишават нивата на имунните клетки. Ето защо, гледането на комедийни филми, които ви забавляват, е силно препоръчително.
 
Потискане на болката. Смехът помага на тялото ни да облекчи някои видове болка и действа като естествено болкоуспокояващо. Когато ви боли глава, просто си намерете добра причина да се посмеете.
 
Улеснява кръвообращението. Когато се смеем, кръвообращението в областта на лицето, особено около очите ни, се подобрява.  Също така се активира назолакрималния канал (канал за сълзи). Следователно, човек може да плаче, когато се смее от сърце. 
 
Според учени, когато тялото ни отделя сълзи в трудни моменти или когато се смеем, се намалява значително нивото на стрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: здравесмяхполезно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Straahotna преди 6 години
Strahotna statiqIstina eOblek4ava bolkata 3a stotni ot sekundata
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато разговаряш с шефа си, ако се смееш без той да се смее си пътник, тук в България 2017 година!