5 неоспорими признака на депресия

Понякога не си ги признаваме дори пред себе си
25 авг 2017 11:30, Илияна Николова
4
5 неоспорими признака на депресия
Снимка: pexels
Трудност да станете от леглото. Силно понижена самооценка. Страх от контакти с други хора. Притеснение какво да кажете, как ще ви възприемат, какво ще си помислят за вас. Непрекъсната изолация. Това са само част от симптомите на депресията, които връхлитат с огромна сила чувствителните хора и онези, претърпяващи трудни моменти в живота си.
 
Огромен процент от хората страдат от някаква степен на депресия без да си дават сметка. Причините да се отключи това състояние са много и далеч не са свързани само с безпаричие. Изследванията показват, че от депресия страдат предимно хора от развитите страни със сравнително високи доходи.
 
Често хората в депресия отричат състоянието си и отказват да го приемат, дори някой да им намекне, че имат проблем. Депресията е многопластово разстройство и лесно се промъква в психиката на човек.
 
Вижте някои сигурни признаци на депресията.
Любимите хобита спират да вълнуват
 
Когато човек изгуби интерес към нещата, които са го вълнували преди, това определено е симптом на потиснатост във висока степен. Щом любимите хобита започнат да губят смисъл, има голяма вероятност да е налице депресия. Загубата на удоволствието от малките радости в живота говори много.
Често избухване и гняв
 
Ако „фитилът“ на човек се е скъсил значително и е започнал да губи контрол от най-малкото нещо, това може да е признак на депресия. Според изследване от 2013 година, публикувано в JAMA Psychiatry, силната раздразнителност и гневът са симптом на депресия при повече от половината изследвани случаи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
4
 
! Отговори
Доктор ох-боли преди 6 години
Абсолютно точно и вярно!Така,че момичета и момчета,носете си новите дрехи,за да не ви ги носи някой друг!
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако живеем в настоящият момент, депресия просто няма. Депресията се отключва само при неудовлетвореност от миналото или страх към бъдещето
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"силната раздразнителност и гневът са симптом на депресия при повече от половината изследвани случаи."Сещам се за един наш виден политик, как "къса синджира" само при някой леко загатнат "неправилен" въпрос от някоя журналистка..
1
3
 
1
 
! Отговори
smile преди 6 години
no problem smile