5 неоспорими признака на депресия

Понякога не си ги признаваме дори пред себе си
25 авг 2017 11:30, Илияна Николова
4
5 неоспорими признака на депресия
Снимка: pexels
Трудност да станете от леглото. Силно понижена самооценка. Страх от контакти с други хора. Притеснение какво да кажете, как ще ви възприемат, какво ще си помислят за вас. Непрекъсната изолация. Това са само част от симптомите на депресията, които връхлитат с огромна сила чувствителните хора и онези, претърпяващи трудни моменти в живота си.
 
Огромен процент от хората страдат от някаква степен на депресия без да си дават сметка. Причините да се отключи това състояние са много и далеч не са свързани само с безпаричие. Изследванията показват, че от депресия страдат предимно хора от развитите страни със сравнително високи доходи.
 
Често хората в депресия отричат състоянието си и отказват да го приемат, дори някой да им намекне, че имат проблем. Депресията е многопластово разстройство и лесно се промъква в психиката на човек.
 
Вижте някои сигурни признаци на депресията.
Любимите хобита спират да вълнуват
 
Когато човек изгуби интерес към нещата, които са го вълнували преди, това определено е симптом на потиснатост във висока степен. Щом любимите хобита започнат да губят смисъл, има голяма вероятност да е налице депресия. Загубата на удоволствието от малките радости в живота говори много.
Често избухване и гняв
 
Ако „фитилът“ на човек се е скъсил значително и е започнал да губи контрол от най-малкото нещо, това може да е признак на депресия. Според изследване от 2013 година, публикувано в JAMA Psychiatry, силната раздразнителност и гневът са симптом на депресия при повече от половината изследвани случаи.
 

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Доктор ох-боли преди 1 година
Абсолютно точно и вярно!Така,че момичета и момчета,носете си новите дрехи,за да не ви ги носи някой друг!
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако живеем в настоящият момент, депресия просто няма. Депресията се отключва само при неудовлетвореност от миналото или страх към бъдещето
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"силната раздразнителност и гневът са симптом на депресия при повече от половината изследвани случаи."

Сещам се за един наш виден политик, как "къса синджира" само при някой леко загатнат "неправилен" въпрос от някоя журналистка..
1
1
 
1
 
! Отговори
smile преди 1 година
no problem smile

Седмичен хороскоп за 17 - 23 декември
Седмичен хороскоп за 17 - 23 декември

Седмичен хороскоп за 17 - 23 декември

10 алтернативни употреби на зехтина
10 алтернативни употреби на зехтина

10 алтернативни употреби на зехтина