10 забранени неща за баби и дядовци

Какво баба и дядо не трябва да правят с внучетата си
26 авг 2017 17:00, Илияна Николова
6
10 забранени неща за баби и дядовци
Снимка: pexels

 Баба и дядо са едни от най-важните фигури в живота на детето ви. Връзката с тях е от огромно значение за развитието на детето и им помага да израснат пълноценни хора. Но в стремежа си да са най-добрите баба и дядо и да компенсират всичко онова, което не са успели да дадат на своите деца, те правят много грешки в отношенията с внуците си. Вижте някои от тях и помислете дали ги правите вие или пък вашите родители.

Игнорират етикета в социалните мрежи
 
Не можем да се сърдим на възрастните си родители, които не са толкова „на ти“ с технологиите и социалните мрежи. Но можем да изискваме от тях, когато ги използват, за да публикуват снимки на децата ни, да се съобразяват с някои правила. Да не публикуват снимки, без съгласието на родителите и дори на самото дете, защото биха могли да са неподходящи.

Купуват скъпи подаръци, без да попитат родителите
 
Колкото и голямо да е желанието им да доставят радост на любимото си внуче, трябва да се съобразят първо с родителското мнение по въпроса и никога да не ги прескачат като инстанция.

Предлагат имена за бебето
 
Изборът на име е изключително личен и интимен момент за двама бъдещи родители. Само тяхно трябва да бъде решението за това как ще се казва собственото им дете и никой не бива да се намесва в този процес. Ако са решили да уважат някой от своите близки, кръщавайки детето на него, решението трябва да бъде изцяло тяхно.

Не информират родителите, когато се грижат за внуците си
 
Често срещана грешка, която правят много баби и дядовци е, че не дават подробна информация на родителите какво правят децата, докато са им на гости. Да, повечето от тях сигурно го правят с мотива да не досаждат или притесняват родителите, но не е редно. Не ги дръжте в неведение как се държи детето им, това е от огромно значение за родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: внучевнуцибаба и дядо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От моя опит бабите водят внуците на детска градина, прибират ги в 19.00 часа, вървят след учителките и мърморят колко лошо е минал денят на техния гении- отново нищо не е научил- това най приляга и на родителското тяло. Ще дам пример с една баба, всяка сутрин ме чакаше пред врата на детската градина, разпореждаше се какво обича и не обича детето, след това идваше в малко преди да затворим градината и почваше да крещи- минаха години, разпозна ме в магазин и се развика как не сме оценили детето.
5
1
 
7
 
! Отговори
do 4 преди 6 години
Защо бабите и дядовците? Учениците доброволно, масово и с кеф се тъпчат с всякакъв вид подобни ***. Може би говорите за съвсем малки деца. Проблемът с храненето не е само при малките. На по-големите често не се обръща внимание, децата тръгват на училище, без да са закусили, без да са обядвали, или им се дават пари да си купят нещо да се хранят на крак... Всеки учител ще ви каже дали самите родители ги е еня..
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА КУПУВАТ НИЩО ОТ МАГАЗИНИТЕ И ДА ТРОВЯТ ВНУЧЕТАТА СИ! НАЙ ГОЛЕМИТЕ ОТРОВИ СА ЧИПСОВЕ ШОКОЛАДИ СЛАДОЛЕДИ ЦАРЕВИЧНИ ПРЪЧИЦИ И ТЕМ ПОДОБНА ХИМИЯ. А ТЕЗИ ХИМИЧНИ ПРОДУКТИ ДЕЦАТА ГИ КОНСУМИРАТ ЕЖЕДНЕВНО. ПО ДОБРЕ ИМ НАПРАВЕТЕ ДОМАШНИ СЛАДКИ С ПРОДУКТИ ОТ СЕЛО А НЕ С ТЕЗИ ОТ МАГАЗИНИТЕ КОИТО СА ПЪЛНИ С ОТРОВИ. ДАЖЕ И БРАШНОТО Е С НАДНОРМЕН ГЛУТАМИН КОЙТО ДЕТСКИЯТ ОРГАНИЗЪМ НЕМОЖЕ ДА РАЗГРАДИ. ОТИДЕТЕ ДО НАЙ БЛИЗКОТО СЕЛО И СИ КУПЕТЕ ДОМАШНИ ПРОДУКТИ ОТ НЯКОЯ БАБА!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката по приляга да са прабаба и прадядо.
2
3
 
12
 
! Отговори
точно така преди 6 години
правя, но внучките ми няма да имат СЪПРИЖИВЕНИ спомени с мен.Такъв е животът:училище, езикови школи, басейни, фитнес, ваканции с родители или в къщи. телфон, таблет, компютър, работа по училищни проекти.. какви баба и дядо....И винаги си спомням онзи поет:"... Ти можеш да се стремиш да бъдеш като тях, но не ги прави да приличат на теб: защото те живеят в УТРЕШНИЯ ден.. който не спира "при ВЧЕРА"..
1
8
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Напълно съм съгласен с тези 10 точки.