Тялото ни подсказва измамника: Хванете лъжеца!

Когато човек лъже, езикът на тялото му го издава
30 авг 2017 10:37, Михаела Лазарова
3
Тялото ни подсказва измамника: Хванете лъжеца!
Снимка: pixabay

Когато човек лъже, езикът на тялото му го издава. Нервността подсказва, че говори неистини. Очите му избягват зрителния контакт със събеседника. Прави разни резки жестове с ръце, облизва или прехапва устни, върти глава в различни посоки.

Има изпечени лъжци обаче, които изказват неистините си толкова уверено, че никой не би ги заподозрял. Но не и съзнателно! Подсъзнателно нашата нервната система е проектирана, така че да може да „прихваща“ лъжливите сигнали. Само че често това се случва на дълбоко подсъзнателно ниво и ние не му обръщаме внимание.

Как нашето собствено тяло, нашият език на тялото, може да ни подскаже, че събеседникът ни лъже?

Свикнали сме да се взираме в жестовете на лъжеца срещу нас. Но когато той наистина е изкусен майстор на лъжите, трудно ще го хванем, освен ако не се вслушаме в собственото си тяло.

Експертът по език на тялото и комуникация д-р Лилиан Глас казва пред TODAY, че най-разкриващият език на тялото е именно нашият собствен.

Дори събеседникът ви да казва малки лъжи, вашето тяло е програмирано да ги регистрира. Вие несъзнателно забелязвате лъжите от отсрещната страна като тялото ви започва да прави намеци.

„Когато някой срещу вас лъже, собствената ви нервната система ви информира. Това ви провокира да си прехапвате устните, да накланяте глава напред към събеседника, да примигвате, слушайки лъжите.“, казва д-р Глас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледа ли на майната си лъже! Скъсайте отношения с него.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
когато човек лъже, прави разни резки жестове с ръце, прехапва устни, върти глава в различни посоки._____________________________________________Сега разбрах защо Нинова винаги върти глава и прави жестове