Месецът на раждане определя здравето и характера ни

Родените през февруари могат да постигнат успехи в изкуството
31 авг 2017 12:07, Михаела Лазарова
3
Месецът на раждане определя здравето и характера ни
Снимка: Pixabay

Знаете ли, че според проучвания месецът на раждане може да окаже влияние върху нашето здравословно състояние и живота ни? Така например хората, родени през януари, могат да станат колектори – специалисти в събирането на дългове или брокери.

Родените през февруари могат да постигнат успехи, ако се занимават с изкуство или работата им изисква повече креативност. Ако сте родени през март бихте могли да се занимавате с музика, да станете пилот, ако рожденият ви месец е април, то може да се издигнете високо в социалната йерархия.

През май по-често се раждат политици и спортисти, докато през юни главни изпълнителни директори или учени. Родените през юли могат да се развиват в строителството и архитектурата, докато тези през август и октомври могат да се занимават с политика.

Хората, родени през септември и декември, могат да постигнат успехи в академичните среди и медицината, докато тези през ноември е по-вероятно да встъпят в престъпни среди.

Но как рожденият месец влияе на нашето здраве?

Януари

Хората родени през зимните месеци са по-малко холерични (амбициозни, с лидерски качества и темперамент) от тези, които са родени през други сезони. Предполага се, че това се дължи на по-малкото слънчево греене. Ето защо, може да страдате по-често от депресия и потиснатост.

Ако сте родени през януари, за вас рискът от стомашни язви, запек, болки в кръста (при мъжете), сърдечни атаки, мигрена и проблеми с менопаузата (при жените) е по-голям. В същото време, мъжете родени през януари, страдат от проблеми с щитовидната жлеза 3 пъти по-рядко в сравнение с тези, които са родени през септември.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
случайно попаднал преди 6 години
Малко хумор не е излишен !
2
0
 
4
 
! Отговори
G преди 6 години
Като гледам как хората четат и се зарибяват по такива безумия не се чудете как се случват атентатите.Ако си нямате работа си намерете и не се занимавайте с глупости.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Христо Ботев, Пейо Яворов и Гео Милев да се родили през януари. Не е имало кой да им каже, че стават за брокери и събирачи на дългове, за щастие