Как мъжете и жените тълкуват думите различно?

Една грешна дума може да е повод за скандал
Обновена: 3 сеп 2017 23:02 | 3 сеп 2017 22:28, Михаела Лазарова
24
Как мъжете и жените тълкуват думите различно?
Снимка: pexels

Колко често се е случвало да комуникирате с партньора и да стигнете до разногласия само заради една реплика, казана от вас или от него? Често, разбира се! В процес на комуникация понякога забравяме, че двата пола тълкуват една и съща дума по различен начин.

Кои са най-често срещаните различия в тълкуванията?

"Трябва да поговорим".

Той: За мъжете всяка отправена по този начин покана за разговор е знак, че трябва да се реши определен проблем. Ето защо, ако чуят това изречение, за тях означава, че нещо се е объркало, ще се обърка и е повод да станат по-напрегнати.

Тя: За жените комуникацията означава да се доближат до партньора си и начинът на общуване е много важен за тях. Поканата за разговор не е задължително да има определен проблем, който трябва да се разреши. Понякога може да е нещо приятно, любопитно, което те биха искали да споделят. Отказът на партньора им ще ги накара да се обезпокоят и ще увеличи напрежението във връзката.

"Не ме слушаш".

Той: За господата кратко предоставената информация е по-лесна за запомняне и осмисляне. Въпреки че често те гледат своята партньорка, докато тя им говори, без да променят изражението на лицето си, без да кимат или да дадат друг знак, който показва присъствие в разговора, те наистина слушат.

Тя: Жените изразяват загрижеността си или някаква друга емоция с изражения на лицето, радостни викове или такива на гняв, несъгласие или съгласие по време на разговора. Господата никога няма да разберат емоционалното поведение на нежния пол и това понякога ги кара да се дразнят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18Няма са дълго заедно.
16
0
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Ха ха ха!По-често посещавай заведения в Студентския град, за да се убедиш колко се заблуждаваш. Дойде ли сметката, пичагата стои безучастно и накрая с неохота плаща кафето, но само ако ти изобщо не посегнеш към чантичката си.Ако си по-притеснителна и побързаш да си извадиш портмонето, той бързо избърборва "Ти ли искаш да черпиш? Е, добре." И това при условие, че той е предложил да се видите, с думите "Хайде да те водя на кафе". :)
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той ти казва "край" и жената разбира "край". Но той разбира," не исках това да кажа,но тя ме нервира".И започва да я дразни.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Никога не се хвали за размера на портфейла красотата на жената и вкуса на бирата."
13
0
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Една жена каже ли ти след сериозно мълчание и с ледена физиономия: "Трябва да поговорим", да знаеш, че вече сте скъсали
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия неща са - на кой как му изнася,(особено за жените). Там е полет над кукувиче гнездо. попа като ни венча, накрая каза - всичко е суета. Абсолютно правилно го каза човека.
11
1
 
3
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 години
Наде.... Що не спиш?????
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кани я у тях! Нали си наясно че не кани само нея.А всичко що е жена.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо я каниш? Някои жени си плащат сметките сами и самия жест че я каниш и поемаш разноските прави впечатление. Други жени вади парата и на половината поема сметката.Рядко жена поканена на среща ще те почерпи ако това си очаквал.
8
2
 
3
 
! Отговори
яснота преди 6 години
как им изнася нас това не ни интересува
7
0
 
6
 
! Отговори
бройка преди 6 години
някои жени са големи натегачки като и някои мъже
6
4
 
5
 
! Отговори
Както им изнася, преди 6 години
така тълкуват!Пита те, искаш ли да излезем довечера?Ти казваш да, а той те води у тях, където се оказва, че няма никой и те подбутва направо към спалнята. Ти казваш не, а той после разправя, че си го направила на ***.
5
6
 
7
 
! Отговори
Тълкуват различно преди 6 години
Ти я каниш на среща, предлагаш да влезете в заведение, а тя очаква ти да платиш!
4
0
 
14
 
! Отговори
До Надето преди 6 години
Мъжете винаги разбират нещата ЕДНОзначно, за разлика отжените, които се изразяват МНОГОзначно, МНОГОсловно и комплицирано. Не познавам мъж , който да каже "Ох, аз съм много сложна личност" ;)Не че ги няма, но не го признават.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НадетоА жените винаги разбират нещава във възможно най-лошия контекст, често дори нямащ нищо общо с казаното.Ако не и кажеш че е красива реве, че я мислиш за грозна.Ако и кажеш че е красива, реве че я харесваш само заради външния вид.Ако и кажеш че е умна, реве че и се подиграваш.
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжете ***, жените ***, просто хората са ***.Само дето вече повече от 100 години и 3-4 поколения жени без еманципация и още не могат да настигнат мъжете, нито в спорт, нито в наука, нито в изкуство.
1
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжете са *** същества това е! Мъж ли е плюй и мачкай! Видиш ли мъж на снимка удари му един шамар все ще има за какво!!!