4 неща, които ще ни направят щастливи

Трябва да ги правим всеки ден
14 сеп 2017 21:39, Михаела Лазарова
2
4 неща, които ще ни направят щастливи
Снимка: pixabay

Щастието не е просто последствие от радостни събития в живота. То е начин на организиране на ежедневието. Така смятат психолозите. Специалистите в тази област съветват да построяваме всеки свой ден, така че да е максимално лишен от стрес.

Както казва Аристотел: „Щастието е действие." Неговото мнение споделя д-р Джейсън Уилър, психоаналитик от Ню Йорк, цитиран от health.com. Той казва, че „много неща в живота просто се случват с нас, но и много други неща, които трябва да направим сами всъщност ни правят много по-щастливи. Да бъдещ щастлив е едно от тези неща. То е дейност.“

Какво смятат експертите по психология за психичното здраве и щастието? Кои са нещата, които според тях трябва да правим всеки ден, за да сме щастливи?

Да бъдем наясно със себе си

Умствената настройка е много важна, за да сме щастливи. Организираност, подреждане на ангажиментите и предварително обмисляне са в основата на намаляването на стреса. Когато сме наясно с онова, което трябва да правим през деня, се усещаме по-сигурни в себе си. Настройката на тялото и ума са от голямо значение и помагат за съсредоточаване върху всичко, което правим.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щастието е нещо много просто-да ти се случва онова, което искаш.Основният проблем на хората е в разминаването между възможностите и желанията им.Защо обаче хората искат повече, отколкото им се полага?-това е въпросът.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И забраха следното ко има недоволни роднини да не ги срещаме никога особенно живеещи в 80 какво ли имам напредвид заряда на земите и горите е питам аз докога злобата зависта лицемерието ще ни разделя братовчеди и родннини един луд 20 години оре и копае и командва кво има сядаш на една маса и толкова не да плещи това било онова било едното бе градинка другото некъкъв дял абе вие нормални ли сте всичките