Най-вредните неща в бита, които пречат на зачеването

Хранителни добавки и лекарства без рецепта
19 сеп 2017 09:52, Михаела Лазарова
8
Най-вредните неща в бита, които пречат на зачеването
Снимка: pixabay

а да забременеете е нужно да подготвите тялото си предварително. То трябва да е здравословна среда за развиващото се бебе. За съжаление, начинът ни на живот вече все повече се отдалечава от представите за здравословно.

Да живеем здравословно далече не означава само да се храним с полезни продукти и да се движим активно. В ежедневието си ползваме купища вредни продукти, заради които сме изложени на опасни химикали. Всички те влияят на организма преди зачеването, а и след това.

Кои са най-вредните неща в бита, които трябва да ограничим преди зачеването, както и по време на бременността?

Интериорна боя

Боята за оцветяване на различни повърхности в бита е вредна, особено така наречената блажна боя. В нея се съдържат множество химикали, които влияят на хормоналния баланс. В някои бои се съдържа и живак, който е особено опасен. Може да предизвика спонтанни аборти и вродени дефекти.

Консервирана храна

В консервираните храни може да се съдържа бисфенол-А, който също влияе зле на хормоните в организма. Той се оказва препятствие и за сперматозоидите, които губят качествата си при продължително излагане на опасното съединение.

Повече по темата може да прочете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
добра жено, мене нищо ми не пречи. ше се наедем с уши на сач , с салата маслини с лук, пием 4 мастики и ше те влачим като измръзнал интеграционен елемент дападжийска ватенка.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пот*бор...
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Само че на тези от маалата генът им нито е здрав, нито е качествен.Тяхната "плодовитост" е резултат от чрезмерни старания да си осигурят издръжка, месечен доход, за който да не е нужно да работят.Затова живеят кратко, трудно възприемат знания, наследствените им болести са много,а ако работят, резултатите им рядко се качествени, дори и когато се стараят много.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости на търкалета! Я отидете да живеете в маалата на шведите да видите какви са условията там и как зачеват по 10 парчета. Нее важен интериора и храната важен е гена. Когато гена е здрав зачеването става от раз. Е разбира се трябва и оплождащият да хвърля семето на далече а не да плюе на 2 см. Много от тези които немогат да заплодят жените си семето им е калпаво или не го хвърлят така че да отиде до яйцеклетката по най бързият начин.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бисфенол-А има най-вече в пластмасовите опаковки, като бутилките за безалкохолни напитки и бира. Пречи разбира се, също така и алкохола.Понякога обаче за съжаление зачатието се оказва невъзможно, дори при най-добър и здравословен живот. Доказателство за това, че вредните вещества изобщо не са толкова вредни колкото се говори е факта, че някои (особено представители на малцинствата) хора пият, пушат, ядат каквото им падне, и пак раждат по няколко деца.А други не могат изобщо. Значи - генът!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И германските храни за източноевропейския пазар много пречат, ама на кой му пука.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преервативите много пречат. И аналния секс. И оралния, но не толкова. Щото там има версии за рециклиране на материала.