Доказано: Йогата бори депресията!

Важна е нагласата, с която се будим, обяснява инструктор
Обновена: 29 сеп 2017 13:33 | 29 сеп 2017 08:45, Петя Славова
7

Как да се справим с есенната депресия? Истината е, че всичко зависи от нас самите. Нагласата, с която се събуждаме сутрин определя как ще протече нашият ден, категоричен бе хранителният консултант и инструктор по йога Яна Данаилова в студиото на "България сутрин".

"Не можем да живеем месеци наред, чакайки пролетта. Ние не сме мечки и не спим зимен сън. А за да сме свежи, тонизирани и да бликаме от енергия дори през студената част на годината, ни помагат хубавата храна и йогата", каза още Яна.

Пред Bulgaria ON AIR тя обясни, че йогата е много полезна и можем да я практикуваме още преди да сме станали от леглото сутрин.

"Хубаво е да раздвижим пръстите на краката и ръцете, след това и гръбначния стълб, тъй като по този начин тялото се събужда", каза тя и демонстрира няколко упражнения.

След като приключим с тази част е добре да отделим време и за дихателни упражнения. Често дишаме само с гърдите си и на практика не използваме капацитета на белия си дроб, което пък от своя страна означава по-малко кислород за организма, допълни още Яна Данаилова.

Тя съветва да практикуваме самомасаж като започнем от ръцете, след това преминем на ушите, където има много енергийни центровене, които могат да ни освободят от стреса и в никакъв случай да не пропускаме и точката на 100-те болести, която се намира четири пръста под коляното.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
охх котьо преди 6 години
Тая сладурана да ми прави такива пози, аз ще я излекувам от депресията мммм
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бирата също!
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то с такава мадама.. ква депресия?
3
1
 
1
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Вярно е ,че нагласата е важна а не йогата,като гледам индийците само йога практикуват ,затова са толкова дебели,всеки сезон си има чар и тъжо влияние,с какво повече е пролетта когато вали и е кишаво ,само тук там цъфнало цвете,есента си има своите предимства,макар,че листата падат есента е сезон за равносметка ,размисъл изтрезняване от прекале идеализъм
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност има данни че йога води до психическа неуравновесеност, дори психоза и увреждания на нервната система.
1
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Бе и на мене ми се спортува с тая, ама чак пък и Йога...