Лесни стъпки за повишаване на детската креативност

Направете дома си/училището приветливо с творческа атмосфера
30 сеп 2017 13:30, Михаела Лазарова
0
Лесни стъпки за повишаване на детската креативност
Снимка: pexels

Знаете ли, че всички се раждаме креативни, но не на всички ни се дава възможността да развием много от заложбите, които имаме? Творчеството е ключов компонент и то не се ограничава само до художествено и музикално изразяване. То е от съществено значение и за науката, математиката и дори за социалната и емоционалната интелигентност.

Творческите хора са по-гъвкави и по-добри в решаване на проблеми, което ги прави по-способни да се адаптират към технологичния напредък и да се справят с промяната, както и да се възползват от новите възможности.

Всяко дете заслужава да получи възможност да покаже и развие своите идеи. Споделяме 3 стъпки за повишаване на детската креативност, които могат да се приложат у дома и в училище.

Осигурете необходимите ресурси за творческо изразяване

Ключовият ресурс тук е времето. Децата се нуждаят от много време за неструктурирана, насочена, творческа игра, която не е обременена от възрастни.

Пространството също е ресурс, от който се нуждаят малките. Освен ако нямате нищо против творческата бъркотия да бъде навсякъде, дайте им определено място, където могат да оставят безпорядък като големи творци. Това се отнася за минути за хоби у дома, но и в училище.

Часовете по труд и творчество винаги могат да бъдат по-забавни и именно от учителите зависи, дали ще извадят на повърхността креативните идеи. Помислете с останалите родители как може да се обособи специално място, което да вдъхновява децата, в което да творят на воля.

Следващия път, когато някой близък ви попита за подарък за децата, дайте предложение за нещо свързано с любимото им занимание, като боички, фотоапарат, конструктор и т. н.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари