6 неща, които се случват, когато крием емоциите

Емоциите излизат на повърхността под друга форма
Обновена: 8 окт 2017 12:37 | 8 окт 2017 12:37, Михаела Лазарова
2
6 неща, които се случват, когато крием емоциите
Снимка: unsplash

"Опитваме се толкова усилено да скрием всичко, което наистина чувстваме от онези, които по всяка вероятност най-много знаят за истинските ни чувства. Хората се опитват да потискат емоциите си, сякаш по някакъв начин е погрешно да имат естествени реакции към живота". Колийн Хувър – американска писателка

Всеки от нас малко или много потиска чувствата си. От приятелите, от семейството, от любимия човек. Какво става, когато спрем да показваме това, което се случва в нас?

Грижа за другите, не и за вас

Макар че звучи хубаво, че проявявате грижа към другите, това може да е за сметка на вашето емоционално благополучие. Когато не се чувствате във форма, депресирани сте, възможно е да помислите че по-лесно ще се справите с проблемите на другите. За съжаление, това може да ви накара да поемете и чужд емоционален товар и в резултат да бъдете още по-уморени и стресирани.

Оттегляне от социалния ви живот

Всеки има нужда да остава насаме със себе си. Но когато криете собствените си емоции, вие се затваряте напълно за вашите приятели, семейство. Оттегляте се от активния живот. Ето защо тогава е време да се изправите срещу емоциите си, а не да им позволявате да ви притискат и отделят от любимите ви занимания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът не е в това какви са емоциите, а как се изразяват и какво следва от действията. Ние нямаме набор от приемливи изразни средства, които да създават емоционална комуникация за преодоляване на проблема. Нямаме модели на изразяване, които да ни удовлетворяват по съдържание и сила и същевременно да не са нож с две остриета.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хм, не умее ли човек да контролира и потиска емоциите си нищо добро не го очаква на този свят. там няква писателка какво казала... учете се на самоконтрол,че да живеете спокойно и да не се влияете от най- малкото инак не само нерви няма да ви останат.