Коя е най-трудната фраза в една любовна връзка?

Ако се научим да се извиняваме искрено, можем да спасим връзка
Обновена: 21 окт 2017 22:26 | 21 окт 2017 22:20, Михаела Лазарова
18
Коя е най-трудната фраза в една любовна връзка?
Снимка: unsplash

Хората са различни и заради това връзките, които изграждат помежду си с различните партньори, нямат пълно сходство.

Да се установи хармонична и дълготрайна връзка не е никак лесно. Трудно е и да изречеш някои вълшебни думички. И не, не става дума за признанието „обичам те“. Има фраза, която според изследванията е много по-трудна за изричане и много малко хора успяват да я кажат напълно искрено.

Това са думичките „извинявай“ и „съжалявам“.

Ако се научим да се извиняваме искрено, много връзки щяха да бъдат спасени. Проблемът тук идва от характера на хората и човешкото его, което винаги клони към собствената гледна точка.

Устроени сме да съдим околните, пренебрегвайки собствените си недостатъци. Не ги взимаме предвид и превръщаме караниците, пререканията и несъгласията в битка, целяща единствено да вземем надмощие.
Колко по-лесно щеше да е, ако не се стремяхме задължително към победата в скандала, а към опазването на чистите взаимоотношения.

Ето защо да се извиниш искрено е най-ценният сред ценните жестове в човешките връзки, независимо дали става дума за интимни, социални или професионални връзки.

Кои са нещата, които трябва да направите, за да покажете, че съжалявате искрено и истински?

1. Поемете отговорност.

Дори да не сте единствените, които сте сгрешили в спора или скандала, изразете отговорност за вашата грешка в случая. Извинете се, че сте се наранили взаимно. Поемането на отговорност е може би най-явно заявеното желание да оправите нещата помежду си и да се извините подобаващо. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Asype преди 4 години
Наша специализированная компания предлагает крупному и среднему бизнесу, а также физ. лицам комплексное решение любых проблем - от закрытия и регистрации предприятия до адвокатской помощи на всех рубежах е развития. Наши сотрудники ценят любого посетителя, обратившегося в нашу фирму. Особенностью деятельностипредставленной организации является сегодня построение долговременных взаимоотношений с нашими клиентами, базированных на основных принципах индивидуального отношения к каждому клиенту и сохранение конфиденциальности информационных материалов. Все наши сотрудники владеют высшим
16
0
 
0
 
! Отговори
Asype преди 4 години
Мы точно знаем, что интернет-знакомства чаще всего не дают желаемого эффекта, именно поэтому здесь мы образовали свой портал с одной задачей: сделать он-лайн-знакомства бесплатными, легкими и интересными ради абсолютно всех. Не можете найти свою другую половинку? Но имеется в наличии лучшая альтернатива - страницы сайтов знакомств без регистрации в России. Можно в любое подходящее именно для вас свободное время соискать близкую душу запросто на этом специализированном интернет-сайте, где тысячи граждан ежедневно контактируют между собой.Всего несколько минуток милого контакта сумеют изменить
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една жена седи,пред огледалото и се гледа и казала:-На моя мъж ,така му се пада!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още - ако искате да имате човек до себе си, подложете го на проверка - например - дайте му "коз" с който той мисли, че може да ви унищожи и му гледайте сеира!*** така ще се зарадва и така ще се организира, мислейки че сте тъпачка :)))))))))))))))Ще започне да се надува и да се хвали пред приятелите си и пр.Такива клиширани *** не стават за съпрузи и още по-малко за бащи!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как някой ще ви се извинява.По-добре да не си говорите и виждате отколкото да ви търпи простащината.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз м*алумен чужденец ли ви дава тон, днесакто?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Надценени сте почти на 100%.Наистина ли има такива търпири като вас?
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ви чета ще ми се отще брак...връзка..., празни приказки..., радини вълнения. Отвратително.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Докато някоя се наеме да ти го лапне що "дяволи" ще гониш и "змии и гущери"ще бълваш.Момко никоя жена не *** п,икалото на мъжа просто защото няма,какво да смучи.Забрави!Освен ако не и е професия.Но,трябва си платиш.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми чеши койте спира.Като не можеш да се бориш за една *** Младен ще си плащаш за "попски ръкав".Едни могат да имат катерици даже и по две,други цял живот се молят на " дедовия" и си плащат на за "Мара общата."
8
1
 
1
 
! Отговори
лесно е преди 6 години
доколко са сериозни намеренията за брак да предложиш не като в холивуд говоря на съжителите мъже влюбен ли си наистина ами тогава жени се
7
2
 
0
 
! Отговори
извратеност преди 6 години
връзката се разпада от порнео дух блудство
6
1
 
2
 
! Отговори
,,любовна връзка,, преди 6 години
ква любов ,,любовна връзка,, ако не обичаш и хойкаш с други няма смисъл се лъжете ,,ерген,,
5
2
 
0
 
! Отговори
трудно е преди 6 години
требва се извинява на такива 21годишни
4
7
 
9
 
! Отговори
младен преди 6 години
До 3.Абе я бегай да легаш някъде. Как ми е писнало от такива като тебе, мислите си че мъжете са ви длъжни и че все трябва да се борят за вас. Големата работа сте всичките - незаменими. Аре у лево. Едни катерици имате и това е. За 50лв. до 100лв. и ще чеша все 21-22 годишна ***.
3
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Като искаш да бъдеш с тази жена ще се извиняваш и по 20 пъти дневно ако се налага.И ще правиш компромиси.Това е.пътя към жената ако искаш да бъдеш с нея в дълготрайни стабилни отношения.
2
2
 
6
 
! Отговори
Понеже... преди 6 години
...доста от хората няма да стоплят, изискването за извинения се отнася само до мъжете. Просто в една връзка на тях им се налага непрекъснато / най-добре три пъти на ден/ да се извиняват...
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да се извини като не е виновна за нищо.Когато обиждаш нараняваш някой човек той е обиден и не желае среща и глупави извинения. Защо си се докарал до там да се извиняваш? Просто някои хора се срещат в живота и се разделят.Без нужда да имат повече срещи,разговори и някой да бъде част от живота на другия.