Кои са навиците на глупавите хора? Вижте!

Те задължително държат да докажат гледната си точка
22 окт 2017 15:26, Михаела Лазарова
16
Кои са навиците на глупавите хора? Вижте!
Снимка: unsplash

Хората непрекъснато правят глупости. Невинаги това означава, че са глупаци. Просто понякога правят необмислени неща или не могат да се преборят с характера си, което ги кара да изглеждат глупаво в очите на околните.

За да се предпазите от подобни неловки ситуации, в които изглеждате като глупаци, а и околните ви гледат осъдително, вижте кои са навиците на глупците, които никога да не следвате.

1. Те са категорични

Хубаво е да сте категорични в мнението си, в постъпките си, във вярванията си, стига те да са подплатени достатъчно добре с факти и аргументи. В противен случай ще изглеждате като твърдоглави глупаци, които са категорични просто защото обичат да тропат с крак и да става тяхното.

Хората ще започнат да ви се подиграват, ако подходът ви често е такъв. За да не изглеждате като глупаци в очите им, вслушвайте се в чуждото мнение от време на време, за да уважите всички гледни точки.

2. Те задължително държат да докажат гледната си точка

Тази черта на характера също издава безсмислена твърдоглавост, граничеща с глупост. Независимо дали са прави или не, глупавите хора продължават да си държат на своето, с което стават все по-смешни пред приятелите и колегите си.

Няма нищо лошо в това човек да признае грешките си и да осъзнае, че има още какво да учи в този живот.
Ако със зъби и нокти се опитвате да доказвате гледните си точки и мнения, ще ядосвате хората, ще ги дразните и отблъсквате. И така ще е с всички занапред, ако не промените този лош навик.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Харесването на теории за света е като тийнейджърското влюбване, емоционално, силно и често в неправилния човек, с болезнено събуждане. Но докато човек е влюбен, не желае да бъде вразумяван, защото му е приятно да допуска грешка. Така и с теориите, приятни са ни онези, които съвпадат с желанията ни. Хората си намират учители според това как ги сърбят ушите. Истинските новини често не са приятни и е по-лесно да си държиш главата в пясъка и фанатично да вярваш, че точно което ти се иска е вярно.
9
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
Това за агресията не е вярно. Разменете го със слушането на чалга и сте там.
8
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко ги има висчките!
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже най накрая един свестен диалог а и монолози.Без цинизми,философстване и напъни на голобради всезнайковци.Може би темата и заглавието плашат всезнаещите създадени от интернет,,културата"Естествено не всеки е гений,но много примитивизъм и ,,познание" има у мнозина. Особенно от тези които знаят най-малко,а говорят най много.
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уважение всекиму, доверие никому!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да! Отиваш за "грънци". Но дали е така!?
И " зеления хайвер" е на изкупна цена.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2
За какво превъзпитание става въпрос.?Виж с простия човек не можеш се справиш.С глупавия винаги.Когато си коварен човек изпълнен с провал повличаш всички след себе си.
Пример: "Имаш каруца и носиш делви за вино на цяло село.Авер ти заема каруцата за месец дваж... Чупя и я твоя бизнес с делвите отива на кино.Няма каручка няма делви с вино.
Поука: Нищо назаем и доверие никому.
Всяка дума и действия другите подлежи на проверка във времето.Пример:Казват ти пусна ли са грънци 1.99 лв.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки човек иска да докаже че е прав,това е генетично заложени в нас.Проблема при беседа е че двете страни се подават но този инстинк.И става дълга и широка.
Както жена ми казва "умния обикновено отстъпва."
но бих добавил че това му действие го прави накрая да наложи неговата си гледна точка независимо дали е прав,
но успява да задоволи по добре истикта си да бъде прав.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички неща ,които се описват тука са първични т.е. изградени в периода до 7 години .Някои хора ги наричат реакции в следвие на възпитание, но аз мисля че е комбинация от възпитание и личностни качества.
Идеята е че промяната на тези качества е много трудна защото това е превъзпитание, единствено човек сам може да се превъзпита, но това му отнема много усилия, и трябва да има наистина силна мотивация за това да промени тези неща,Естествено обикновено живота е тази мотивация,Т.е. опита.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През погледа глупеца е следното:
Незнанието на околните, за "глупците" не ги оправдава.
Т.е това което вижда,знае и е наясно със себе си(но вие нищо не знаете,не сте на ясно )не ви прави по-малко невежи и незнаещи наивни в техните очи.
Когато осъждаш(опрекваш) някого трябва да си наясно и с неговата гледна точка.
Понякога крайния резултат е изненадващ и недоумяващ за околните.
Реакция:"Как той не може да направи,такова нещо!"
"Човек звучи велико,но от него всичко се очаква!"

Любовен хороскоп за 22 – 28 април
Любовен хороскоп за 22 – 28 април

Любовен хороскоп за 22 – 28 април

Какво се слага на трапезата на Цветница?
Какво се слага на трапезата на Цветница?

Какво се слага на трапезата на Цветница?