Кои са навиците на глупавите хора? Вижте!

Те задължително държат да докажат гледната си точка
22 окт 2017 15:26, Михаела Лазарова
16
Кои са навиците на глупавите хора? Вижте!
Снимка: unsplash

Хората непрекъснато правят глупости. Невинаги това означава, че са глупаци. Просто понякога правят необмислени неща или не могат да се преборят с характера си, което ги кара да изглеждат глупаво в очите на околните.

За да се предпазите от подобни неловки ситуации, в които изглеждате като глупаци, а и околните ви гледат осъдително, вижте кои са навиците на глупците, които никога да не следвате.

1. Те са категорични

Хубаво е да сте категорични в мнението си, в постъпките си, във вярванията си, стига те да са подплатени достатъчно добре с факти и аргументи. В противен случай ще изглеждате като твърдоглави глупаци, които са категорични просто защото обичат да тропат с крак и да става тяхното.

Хората ще започнат да ви се подиграват, ако подходът ви често е такъв. За да не изглеждате като глупаци в очите им, вслушвайте се в чуждото мнение от време на време, за да уважите всички гледни точки.

2. Те задължително държат да докажат гледната си точка

Тази черта на характера също издава безсмислена твърдоглавост, граничеща с глупост. Независимо дали са прави или не, глупавите хора продължават да си държат на своето, с което стават все по-смешни пред приятелите и колегите си.

Няма нищо лошо в това човек да признае грешките си и да осъзнае, че има още какво да учи в този живот.
Ако със зъби и нокти се опитвате да доказвате гледните си точки и мнения, ще ядосвате хората, ще ги дразните и отблъсквате. И така ще е с всички занапред, ако не промените този лош навик.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Helleborus преди 10 месеца
Харесването на теории за света е като тийнейджърското влюбване, емоционално, силно и често в неправилния човек, с болезнено събуждане. Но докато човек е влюбен, не желае да бъде вразумяван, защото му е приятно да допуска грешка. Така и с теориите, приятни са ни онези, които съвпадат с желанията ни. Хората си намират учители според това как ги сърбят ушите. Истинските новини често не са приятни и е по-лесно да си държиш главата в пясъка и фанатично да вярваш, че точно което ти се иска е вярно.
9
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Това за агресията не е вярно. Разменете го със слушането на чалга и сте там.
8
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко ги има висчките!
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боже най накрая един свестен диалог а и монолози.Без цинизми,философстване и напъни на голобради всезнайковци.Може би темата и заглавието плашат всезнаещите създадени от интернет,,културата"Естествено не всеки е гений,но много примитивизъм и ,,познание" има у мнозина. Особенно от тези които знаят най-малко,а говорят най много.
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уважение всекиму, доверие никому!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да! Отиваш за "грънци". Но дали е така!?
И " зеления хайвер" е на изкупна цена.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 2
За какво превъзпитание става въпрос.?Виж с простия човек не можеш се справиш.С глупавия винаги.Когато си коварен човек изпълнен с провал повличаш всички след себе си.
Пример: "Имаш каруца и носиш делви за вино на цяло село.Авер ти заема каруцата за месец дваж... Чупя и я твоя бизнес с делвите отива на кино.Няма каручка няма делви с вино.
Поука: Нищо назаем и доверие никому.
Всяка дума и действия другите подлежи на проверка във времето.Пример:Казват ти пусна ли са грънци 1.99 лв.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки човек иска да докаже че е прав,това е генетично заложени в нас.Проблема при беседа е че двете страни се подават но този инстинк.И става дълга и широка.
Както жена ми казва "умния обикновено отстъпва."
но бих добавил че това му действие го прави накрая да наложи неговата си гледна точка независимо дали е прав,
но успява да задоволи по добре истикта си да бъде прав.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички неща ,които се описват тука са първични т.е. изградени в периода до 7 години .Някои хора ги наричат реакции в следвие на възпитание, но аз мисля че е комбинация от възпитание и личностни качества.
Идеята е че промяната на тези качества е много трудна защото това е превъзпитание, единствено човек сам може да се превъзпита, но това му отнема много усилия, и трябва да има наистина силна мотивация за това да промени тези неща,Естествено обикновено живота е тази мотивация,Т.е. опита.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През погледа глупеца е следното:
Незнанието на околните, за "глупците" не ги оправдава.
Т.е това което вижда,знае и е наясно със себе си(но вие нищо не знаете,не сте на ясно )не ви прави по-малко невежи и незнаещи наивни в техните очи.
Когато осъждаш(опрекваш) някого трябва да си наясно и с неговата гледна точка.
Понякога крайния резултат е изненадващ и недоумяващ за околните.
Реакция:"Как той не може да направи,такова нещо!"
"Човек звучи велико,но от него всичко се очаква!"

20 отличителни черти на зодия Везни
20 отличителни черти на зодия Везни

20 отличителни черти на зодия Везни

Как да прочистим дебелото черво?
Как да прочистим дебелото черво?

Как да прочистим дебелото черво?