Токсични личности, от които не се нуждаем

Вечният критик, прикритият егоист... и още. Вижте ги!
23 окт 2017 23:00, Михаела Лазарова
7
Токсични личности, от които не се нуждаем
снимка: Unsplash

Всекидневно се срещаме с различни по характер и излъчване хора. Колеги, роднини, познати, стари приятели, любими... Всеки има своите особености, които донякъде сме приели. С някои от тях ни е приятно да комуникираме и едва ли бихме усетили негативно влияние.

Е, оказва се токсичните личности се делят на няколко вида. Така например обидчивите винаги ще ви накарат да изпитвате чувство за вина, дори да не сте сбъркали. "Аз съм си такава/такъв" не е безобиден израз и също е често използван от токсични личности.

Кои са другите типове и защо е добре да не бъдат част от вашия живот?

Вечният критик

Той или тя ще забележи нещо ново във вас, но винаги ще се постарае да ви го каже така, че да ви засегне по някакъв начин, независимо дали става въпрос за прическа, облекло, редуциране на килограми. Такива хора обикновено се опитват да покажат своето превъзходство, като унижават другите. Комплимента и тънката обида винаги вървят заедно. Рядко очакват отсрещната страна да отговори хапливо, затова може би е време вие да ги поставите на мястото им, разбира се с усмивка на лице. 

Паникьорът

Този вид токсични личности винаги са готови да ви вдъхнат страх, да ви разколебаят, да ви объркат и откажат от плановете ви за почивка, смяна на работа, нова любов, появата на бебе и т. н. Прекомерната нервност и емоционален натиск от паникьора не ви позволява да оцените адекватно ситуацията. В резултат на това вие се зареждате със същата отрицателна енергия. Ето защо е добре да избягвате да споделяте с такива хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
0
 
! Отговори
,любознателен, преди 6 години
от клюкари бегай
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от критици - бягайте надалеч
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сме я подкарали, ще станем като новия Blade Runner, дето само Alexa-та (не помня името, но който е гледал, ще се сети) ни е единствен приятел, сродна душа и сексуален партньор, защото другите не били достатъчно добри за нас.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Янка, абсолютно права сте. В България никога не си достатъчно хубав, кадърен или сексапилен за "приятели", гадже или шеф. Общо взето най-дружелюбни малките шведчета, дето викат:"Како, да 20ст, много си убава"
2
3
 
15
 
! Отговори
Янка преди 6 години
По - тази логика в Бг никой с никой не трябва да комуникира ,защото всички спадат към някоя от групите на " токсичните"
1
6
 
2
 
! Отговори
глупости преди 6 години
почистване от токсини не сме ,,токсични,,