5-те езика на любовта

Действия, изразяващи обич и отдаденост
1
5-те езика на любовта
Снимка: pixabay

Езикът на любовта не се изразява само с думи. Той е нещо много повече. Много двойки не говорят на един и същи любовен език. Затова и отделните партньори често се чувстват недостатъчно обичани.
Това показват проучванията на Ребека Хендрикс, интегриращ холистичен психотерапевт, практикуващ в Ню Йорк. Според нейните изследвания, въпреки че двама души се обичат, често се разминават в разбирането си за любовта, най-вече в изразяването ѝ.

Понятието „любовни езици“ е разработено и от брачния терапевт Гари Чапман, автор на „5-те езика на любовта: Тайната на любовта, която продължава“. Според него любовните езици са предназначени да помогнат на двойките в интимно затруднение да се обикнат по-силно, пише womenshealthmag.

За да разберем по-добре любовните езици, нека се запознаем с тях.

Думи на утвърждаването, вричането

Този език на любовта е вокален, гласов израз на обичта към партньора. С вербалното изразяване на любовта чрез думи и фрази като „обичам те“, „ти си страхотен/на“, „гордея се, че имам партньор като теб“, ние изразяваме обичта и възхищението си от половинката, което е много важен за връзката акт.

Действия, изразяващи обич и отдаденост

Някои хора не умеят да се изразяват много богато и красноречиво. Те обаче могат да имат доста добре развит жестов език на любовта, който да доказва с действия чувствата. Партньори, които умеят да изразяват обичта си по-добре с действия, отколкото с думи, често правят подаръци, готвят вечеря за любимите си, с удоволствие правят масаж.

По действията им ще познаете, че ви обичат, въпреки че изпитват затруднения да го изрекат.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и шести език на любовта. Изпусни си извлечението от банковите влогове и дай възможност на любимото същество да надникне в този документ.Този шести език на любовта е предпочитан и от жените, и от мъжете, вЕрвайте ми!