Струва ли си да продължите заедно в името на децата?

Стресът от неуспешния ви брак засяга ли родителските ви способности
12 ное 2017 10:35, Михаела Лазарова
27
Струва ли си да продължите заедно в името на децата?
Снимка: unsplash

Много двойки избират да запазят връзката си в името на децата. Те смятат, че разводът е лош вариант, тъй като по правило всяко дете трябва да расте в обкръжението на двамата си родители.

Според практиката на редица специалисти, отлагането на развода само прави нещата по-лоши. Децата растат в обстановка на обтегнати отношения между родителите, които нерядко са и изпълнени със скандали.

В много случаи по-здравословният избор е раздялата. Така родителите помагат на самите себе си да останат в приятелски отношения, за да продължат да споделят отглеждането на децата си в мир и разбирателство, макар и поотделно.

За да разберете дали си струва да продължавате да поддържате връзката си заради децата си задайте следните въпроси:

1. Добър пример за успешна връзка ли сте за детето си?

Вие и съпругът/ партньорът ви сте примерът за семейство, от който детето ще изгради своя представа за това как да създаде свое собствено след време. Ако връзката ви ежедневно е белязана от липса на любов, пререкания, повишаване на тона в дома, скандали, това ще се отрази на детето.

Специалистите смятат, че дори да се предпазвате от спорове и караници пред децата, те усещат липсата на любов и фалша в семейството. Това им се отразява не по-малко зле.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: семействодецаразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
33 преди 6 години
Не бе, мъжете, не се променяйте, заради нищо и никого. Отстоявайте си правата да ви обичат такива каквито сте, което междувпрочем правят майките. Пък вие какво обичате?, себе си естествено.
24
2
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
според теб излиза ,че жените са виновни че ги бият,че са раждали деца ,че не са отгатнали насилника ? знаеш ли колко жени са убити още преди да са родили дете?ще ти кажа - всички, които бият жените си са психопати -Всички ! Обичай Майка си и не я вини никога !
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
23-ти, не знам, трудна работа. Трябва да се мисли преди да се ражда. Съвместното съжителство разкрива доста голям процент от характера на човека. Насилниците обикновено си проличават още преди първото дете. Никога няма да разбера с какъв акъл жените им раждат даже и второ. Какво очаквахте, че ще се промени ли? Не се променят, с възрастта просто силите ги напускат и не бият толкова, но вербалния тормоз остава.
22
3
 
11
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Прав си ,ама я ми кажи накъде с две малки деца на ръце ? като няма къде да отидеш , нямаш родители, нямаш финанси ? една заплата от 600лв за какво стига? -само квартирата е 500 лв .мъжете най-често малтретират безпомощните жени -Факт!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като израстнал в семейство с ежендевни скандали и побоища мога да кажа: не го причинявайте на децата си, разделете се преди да сте им увредили психиката. Много по-здравословно е едно дете да свикне с мисълта, че родителите му живеят разделено, но се уважават, околкото да свникне с насилието и мисълта, че единия родител е способен да убие другия. А и като порастнат ще ви го върнат... От опит говоря. ВЪобще някои хора въобще не трябва да се възпроизвеждат.
20
2
 
7
 
! Отговори
до Alfa man до 18 преди 6 години
Има едно място където винаги мъжа е водещ и това са танците класически ,латино.Но екипа си личи въпреки , че мъжа води, няма ли екип в танца язък за хубавото водене.обърка ли мъжа ритъма обърква се танца, жената не демонстрира женското си в танца пак язък за танца.В живота е подобно единия задава посоката и двамата я следвате заедно с индивидуалността си ,другия сменя посоката водещия следва посоката на водената за да запази правото си да води.Но сте екип, А да водиш е умение да запазваш екипа
19
3
 
3
 
! Отговори
Alfa man до 18 преди 6 години
Къде казвам, че само мъжете грешат или че зависи само от едната страна? Или вие така по инерция. Екипните неща ги оставете за розовите сериали. В една връзка винаги има водещ партньор. И това в здравите семейства е Мъжа. В болните е жената, но тя не е щастлива от този факт, а само се преструва. Или искате да ми кажете, че жената мечтае за мъж тип домашен любимец. Няма как. Тогава се губи цялата тръпка на една връзка.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е предполагам, че ще разбереш защо приятелите ти послушковци са такива послушни, или не са а просто не искат да се правят на мъже пред тебе защото си им приятел, а те не искат да не нараняват, но се правят на мъже пред половинките си там където трябва и го правя както трябва.Да жените определят какво е мъжкото в мъжете , а не приятелите ни мъже, така че не им се сърди.А ти ако искаш да си мъж сред приятелите, но не пред жените ,това е твое право на избор.Избора да спиш сам никой не ти го отнем
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Alfa manОткъде извади такова ниско самочувствие , че само мъжете правят грешки в брака не знам.И понеже си мъж значи грешката е в тебе.Мисля че това са пълни глупости ,но не мога да те убедя в това ,трябва сам да го разбереш.Иначе брака зависи от двама души, нито само от теб нито само от жената до теб.А от вашия екип.Да екип винаги е трудно да се създаде ,но е яко когато успееш.И тогава се чувстваш МEN ,и нямаш нуждата някой да ти го казва. защото си го знаеш.Но , не е лесно .
16
2
 
5
 
! Отговори
Alfa man преди 6 години
Мале какъв феминистки вой е настанал. От мненията излиза, че всички мъже сме или побойници или алкохолици. Истината е, че жените до такава степен промениха правилата, че си вкараха автогол и е невъзможно да имаш нормална връзка, камо ли брак. Единственото, което ти остава е да въртиш няколко чинии и да удряш колкото се може повече. За брак и дума да не става. Приятели направиха тази грешка. Част се разведоха, а останалите са послушковци, от които нищо не зависи. Нещо като лоши дом. любимци.
15
2
 
3
 
! Отговори
от 15 преди 6 години
Иначе има много причини примерно жена да остане при мъжа си побойник, вярва че го обича или финансови ,но никога не е в името на децата много добре е наясно че това вреди на децата но в името на нейната любов прави жертва с децата си или в името на парите прави жертва с децата си.
14
1
 
2
 
! Отговори
от 14 преди 6 години
При побоищата е по сложен случая защото е ясно че вредят на децата, но и няма случай в които побойника да иска да промени това. И за това там случая е повече от ясен, а да кажеш че заради децата , децата трябва да търпят това е много лицемерно.Докато при алкохолиците и те не искат това, затова има случай в които те си намират решение, и въпреки че са депресирали децата в определен период, след това се връщат в семейното щастие.Да за съжаление и те са редки случай.Но не и никога.
13
1
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Има хора които се надяват , примерно алкохолика до тях ще промени намерението си да си съсипва живота, и ще започне отново да живее демек да откаже алкохола и да продължи живота си.Не само съпруг ,съпруга а и родители приятели.Така че те не остават без хора които да се опитват да променят това.Само той има власт да направи това никой друг, дори мотивацията му може да е за децата.Има и успешни такива.Другите имат мотивация на него да помогнат а не на децата дори вредят на децата.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 10Ича хора, които продължават с алкохолици или побойници именно "заради децата"
11
2
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
При алкохолизъм,дрога или хазарт темата е друга единия е избрал път, по които само той може да избере да не върви,няма значение дали има семейство или няма, това не променя пътя по който върви, и въобще няма нищо общо с темата за децата този път.При побой нещата стоят малко по зле.Но там решението е очевадно.Така ,че и то не е в тематиката.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е също какъв пример за изграждане на двойка даваме на децата си. Животът не е само романтика и конфликти има навсякъде. При побои, алкохолизъм, дрога, примерът е лош, но ако проблемът е неразбирателство, "не ме обича както преди" и т.н. опитът да се справиш с трудностите би бил също добър пример за децата. Те трябва да знаят, че има и конфликти в една връзка, които се преодоляват. С един родител е трудно да видят това. Какви очаквания ще имат за дълготрайта връзка, която не са видели?
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилния израз е "Имахме проблем но в името на децата седнахме и го решихме и сега отново сме щастливи" - Децата са мотивацията за търсене на решение на конфликта.По това си приличат щастливите семейства.А не Имаме проблем и в името на децата решихме да не търсим разрешаване на проблема.Естествено ако родителите не са способни да разрешат проблемите си , няма как от децата да се очаква да са способни да си разрешават техните проблеми.Примера на родителите е не решавай проблемите си.
8
3
 
7
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
В Германия, Франция, встралия и другаде сега започват да се сключват т.н. "леки бракове", които могат да се разтрогнат без съд и скъпи адвокати. За двойките това е церемония, която потвърждава пред близките и обществото връзката им и намерението да водят съвместен живот.Законодателят трябва да облекчи положението на желаещите да приключат взаимоотношенията си при възникнала непоносимост по най-различни причини, а в особеност ако тази връзка вреди на децата.
7
4
 
5
 
! Отговори
Таню преди 6 години
До крайНай-добре така. За справяне, ще се справиш! Каубоят сега се оглежда за нова дойна крава, най-вероятно. Но от него си те чакат дни на люти молби и закани, де...
6
4
 
19
 
! Отговори
в никакъв случай преди 6 години
не запазвайте брака си заради децата ! Децата ще се чувстват по-добре при разведени родители отколкото ,ако родителите им останат заедно и постоянно има проблеми в семейството !