8 въпроса, които всяка бременна иска да зададе

Качила ли съм прекалено много килограми?
16 ное 2017 22:35, Михаела Лазарова
7
8 въпроса, които всяка бременна иска да зададе
Снимка: unsplash

Бременността е период, изпълнен с въпроси. Всяка жена се притеснява дали всичко протича нормално, особено ако преживява първата си бременност.

Доста бременни дами се страхуват да зададат въпросите си на своя гинеколог по различни причини.
Ще се опитаме да разсеем вашите съмнения като отговорим на някои от най-често срещаните въпроси, които бременните се страхуват да зададат на своя лекар.

1. Има ли опасност да се изпусна по време на раждането?

Голям брой бъдещи майки се плашат от момента на раждането. Мисълта, че можеш да се изпуснеш, докато напъваш е доста срамна. Не се притеснявайте за това. Обикновено на родилките им се прави клизма, за да се предотврати този момент. А дори да се случи, лекарите няма да го видят за първи път. Пък и раждането не е публичен процес.

2. Ще се разтегна ли прекалено там долу?

Краткият отговор е „не“. Вагината е устроена така, че да се разшири достатъчно преди и по време на раждането, както и да се свие в седмиците след него. Разширяване се случва рядко и при някои усложнения. За щастие вагиналните мускули като всички други имат мускулна памет. Ето защо редовните упражнения на Кегел ще ви помогнат да се предпазите от разширяване и отпускане на вагината.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Михаела - Илиана, до колко можеш да броиш?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма го най-честия въпрос "много ли боли? "аз отговора го знам , но ще кажа каквото ми отговаряха на мен "виж всички тези хора и тях Майка ги е раждала"
3
3
 
1
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 6 години
Отговорите на първите два въпроса са:1) Не, няма нищо страшно, защото много майки "изпускат" и през двете дyпки един и същи материал, така че на практика няма значение откъде какво ще изпуснеш.2) Някои жени правят упражнения за разтягане и отпред и отзад, тъй че няма нищо притеснително в това ако жената се разтегне, защото лесно ще се свие пакИЗВОД: Ако ви е страх да раждате си направете секцио.Отговорите на останалите 6 въпроса няма смисъл да ги казвам щото са аналогични.
2
1
 
1
 
! Отговори
Други 8 въпроса преди 6 години
Абе нямате ли си друга работа да пишете глyпocти бре???Най-важните въпроси които трябва да си задава една бременна са съвсем различни от това: Има ли опасност да развие гестационен диабет? Има ли опасност от високо кръвно и прееклампсия? Да не споменавам другите притеснителни въпроси които са животозастрашаващи, например многоплодна бременност и т.н. и т.н.Има случаи когато се стига до отстраняване на цялата матка...
1
2
 
3
 
! Отговори
кой? преди 6 години
Кой ли е бащата?