Фактори, които увеличават шанса за близнаци

В диапазона от 35 до 40 г. жените раждат много по-често близнаци
23 ное 2017 20:52, Михаела Лазарова
1
Фактори, които увеличават шанса за близнаци
Снимка: unsplash

Шансовете да родите близнаци се определят от някои фактори. Върху някои от тях вие бихте могли да имате влияние, но върху други не. Кои са те?

Фамилна история

От значение е семейната история на майката, не на бащата. Дори той да има в рода си близнаци, това няма значение. Важно е дали във вашата фамилия има случаи на многоплодна бременност.

Това се дължи на факта, че жената е тази, която произвежда яйцеклетките. Това дава шансовете да бъдат оплодени повече от една, особено на по-късен етап от живота след 35-годишна възраст.

Начинът на живот

Жените, които следват бедна на мазнини диета като вегетарианците и веганите, имат по-голям шанс да заченат с близнаци. Това показват редица изследвания.

Броят на децата, които имате

Отново според редица изследвания, колкото повече деца сте раждали, толкова по-голяма е вероятността сред тях да се появят двойка или тройка близнаци. Значение има и в какъв етап от живота си ще забременеете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
снежа преди 6 години
Аз съмблизначка на 60 г били сме второ раждане Майка е била на 20 г така че статията не се връзва в рода на майка няма близнаци а на татко цели 3 пъти Аз имам 2 деца и сестра ми също любопитното е че раждаме по едно и също време с различни години например големите са юни 24 и 25 а малките февруари 10 и 22 ри тоест сме забременяли по еднои също време По големият ни брат има 2 момичета а малката има близнаци това ме навежда на мисълта че се предава по мъжка линия поздрави от варна....