Развод ми дай.... 6 знака, че бракът ви е нещастен

Заети сте с проблемите на други хора, а не на партньора ви
5
Развод ми дай.... 6 знака, че бракът ви е нещастен
Снимка: unsplash

Взимането на решение за приключване на неуспешния брак е трудно. Много хора предпочитат да останат в токсичните си взаимоотношения заради страха от самотата.

Изследванията показват, че оставането в нещастен брак оказва много негативно влияние върху физическото и психично здраве в дългосрочен план. Лошите бракове предизвикват ниско самочувствие, тревожност, депресия.
Хората, останали в нещастна брачна връзка са с по-висока заболеваемост от дегенеративни и хронични заболявания, отколкото онези, решили да направят следващата крачка.

Онези, които решават да се разведат и да продължат живота си напред преживяват скръбта и тъгата, но се възстановяват по-лесно. Любопитно наблюдение на Кари Коул, брачен терапевт и специалист по семейно консултиране от Института „Готман“ е, че двойките, които са решили да се разведат откриват щастливата любов в рамките на 5 години след развода, пише Redbook.

Затова не се страхувайте да рискувате и да потърсите щастието в друга връзка. Вижте кои са знаците, че бракът ви е нещастен.

1. Вече няма секс.

В дълготрайните връзки се счита за нормално сексуалните отношения да се разредят с времето. В началото на връзката обикновено двойките правят секс ежедневно като с течение на годините тази честота намалява. Но ако сексът е напълно изчезнал от връзката ви и то трайно, това е сериозен проблем.
Ако партньорите не изразяват привързаността си по физически начин, отношенията плавно търпят охлаждане и крах.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Hot point 1 преди 6 години
Ами вместо секс може на бикове и крави или табла или морски шах ... кръстословица ?
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да попитам авторката, тя колко години брак има, пък бил той и нещастен?Мерси.PS Понеже не е трудно да се досетя за отговора, намам намерение да прочета и ред от дописката...аман от специалисти...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чувствата са изчерпани.Това означава ли че друга жена няма го обича.Не.Напротив. Там някоя ще го обича.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрях още на 1-ва точка. Пращам линк на жената и подготвям документите.