Мъжът на приятелката ми не прави така... думи, които пречат на любовта

Кои думи и фрази не трябва да казвате на партньора си?
13 дек 2017 09:00, Михаела Лазарова
4
Мъжът на приятелката ми не прави така... думи, които пречат на любовта
Снимка: unsplash

Двама души могат да се обичат и да се нараняват едновременно. Думите понякога могат да наранят дори повече от действията. Затова трябва да си спестяваме някои излишни изказвания, които могат да провалят отношенията и да съсипят връзката.

Когато имате деца могат да възникнат сериозни разногласия относно възпитанието им. При някои двойки съществува съревнование на методите на възпитание, което често води до караници, дори война между партньорите.

Кои думи и фрази не трябва да казвате на партньора си в името на хармоничната връзка?

„Нали ти казах!“

Дори да сте се оказали прави в спор с партньора, още повече касаещ възпитанието на децата ви, не му го натяквайте. Той е достатъчно интелигентен човек, за да може да прецени ситуацията и сам. Ако му навирате в носа колко е сбъркал, най-много да влошите нещата помежду ви и да понижите самочувствието му.

„В книгите не пише така!“

Демонстрацията на надмощие в знанията ви унижава партньора ви. Освен това, няма особено голямо значение дали сте прочели всички книги по дадена тема или сте наясно с всички теми в блоговете в интернет. Животът е достатъчно добър учител и това, че партньорът ви взима решения на база на опита си съвсем не означава, че те са грешни, щом ги няма във вашите книги.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако човек по принцип има желание да подобрява нивото си, ще го прави във всяка дейност. Ако си върши професионалните задължения през пръсти или опирайки се само на рутината, е трудно да се очаква, че ще се втурне да усъвършенства домакински или междуличностни умения.Ако вие от сайта мислите, че сравненията с други представители на противоположния пол са обидни, би било естествено да спрете постоянното натрапване на "печеливши, звездни" образци.