Независимост, самоконтрол... 6 ценни съвета за родители

Гениалността на децата се крие и в тяхното възпитание
14 дек 2017 10:30, Михаела Лазарова
0
Независимост, самоконтрол... 6 ценни съвета за родители
Снимка: pexels

Почти всеки родител има планове за възпитание и отглеждане на своите бъдещи или настоящи деца. За жалост тези планове почти никога не се осъществяват, защото всичко подлежи на промяна.

Истината е, че няма точна формула по която да възпитаваме малките и те да се превърнат в това, в което сме мечтали.

Но можем да положим усилия и да следваме някои основни правила. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да отгледате  гениални малчугани. 

Насърчаване на независимостта

В много семейства родителите се опитват да поставят началото на успеха в децата, като им предават разбирането „мога да направя всичко“. Но е по-важно малките да да вярват в „мога да направя всичко сам“. Благодарение на този тип мислене, детето ще знае, че не само отива в бъдещето, но го гради. Разбира се, вашата подкрепа и наставления са от голямо значение.

Детският самоконтрол съществува

Възпитанието на детето включва редица правила, които то трябва да следва. Много е важно децата да се учат на отговорности, да знаят че правилата трябва да се следват, да се чувстват отговорни само от факта, че се съобразяват с правилата на вашето семейство, да знаят че те важат за всички ви. Ако детето не живее в тесни граници, постоянни забрани и правила, то ще се научи да коригира поведението си. Разбира се важно е да разговаряте с него, да му обяснявате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари