6 знака, че сте по-мъдри, отколкото смятате

Тя е възприятие, възприемане, прозрение, разбиране...
26 дек 2017 16:35, Михаела Лазарова
1
6 знака, че сте по-мъдри, отколкото смятате
Снимка: pixabay

Смятате ли се за мъдри? Има някои показатели, които издават дали човек е помъдрял или не. Поговорката гласи, че с "времето идва и мъдростта".

Това не е съвсем вярно, защото някои хора носят естествена мъдрост още от ранна възраст без да го осъзнават.

Неслучайно има много хора на достолепна възраст, които не притежават вашата мъдрост. Те не са се научили от грешките си, не са ги анализирали, не са взели своята поука.

Мъдростта може да се разглежда още като възприятие, възприемане, прозрение, разбиране. Това са човешки способности, неподвластни на времето, а на по-висши сили и таланти на човешката проницателност.

Кои са знаците, че сте по-мъдри, отколкото смятате?

Способни сте да прощавате

Мъдрият човек прощава. Глупавият и ограниченият помни като слон всички лоши моменти. Хората, лишени от мъдрост и критичност са отмъстителни и злопаметни. За разлика от тях вие като мъдра личност сте се научили с времето да давате прошка на онзи, който я заслужава.

Знаете кое наистина има значение

Безсмислените битки, споровете до припадък, само и само да се докаже нечие мнение, са белези на липса на мъдрост. Вие, от друга страна, притежавате невероятна способност да преценявате кое наистина си струва, кое е нещото в живота, за което си заслужава да се борите, да защитавате, да обичате. То е защото сте истински мъдра личност, независимо на каква възраст сте.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
Pen преди 6 години
Ей няма да спрете с безполезните статии. Пишете ги тия неща в тийнпроблем.ком. :)