Чувстваме се по-щастливи, когато сме... заети

Някои доста любопитни психологически факти
1
Чувстваме се по-щастливи, когато сме... заети
Снимка: pexels

Знаете ли, че повечето от решенията, които вземаме са на подсъзнателно ниво? Иска ни се да вярваме, че всички наши действия са резултат от внимателно планиране, но в действителност 60-80% от нашите ежедневни решения се вземат подсъзнателно. Не мислим да правим тези неща, просто ги правим.

Всяка секунда мозъкът ни получава милиони единици данни. За да се предотврати прекалено изтощаване, част от работата се предава на подсъзнанието. Още любопитни психологически факти, може да прочетете в следващите редове.

Променяме постоянно спомените си

Ние сме склонни да виждаме нашите спомени като малки филми или видеоклипове. Нещата, които лежат на някакъв "рафт" в нашия мозък, са непроменени.

Но както се оказва, спомените за минали събития се променят всеки път, когато преминават пред очите на ума ни. Тяхното съдържание е повлияно от изчерпване на паметта и от събития, настъпили в по-близкото минало.

Можем да имаме само ограничен брой приятели

Психолози и социолози го наричат "числото на Дънбар" или максималният брой хора, с които човек може да поддържа близки връзки. Така че, дори ако имате хиляди "приятели" във Facebook, можете да имате само смислена комуникация с 50 до 150 от тях.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Абсолютише! преди 6 години
За това в Германия на някои развлекателни заведения има надпис : Arbeit macht frei