Мечтаят и вярват! Какво е да си идеалист?

Да бъдеш идеалист в един несъвършен свят е трудна мисия
5
Мечтаят и вярват! Какво е да си идеалист?
Снимка: pexels

Има два вида хора: такива, които не се интересуват от хорското мнение и такива, които се вълнуват. Вторият тип хора обикновено са личности, които искат всичко в света да е идеално. Всички да са щастливи, удовлетворени от живота, усмихнати, добри, сбъдвайки мечтите си.

Идеалистите са част от хората, които променят света, това е сигурно. Но както във всяко нещо, монетата има и друга страна. Да бъдеш идеалист в един далеч не съвършен свят е трудна мисия. Има своите предимства, но и много недостатъци. Вижте кои са те.

Предимства

Получават най-доброто, защото не се примиряват

Безспорно един от големите плюсове на идеалистите е, че те не се задоволяват с малко. Те държат всичко да е изпипано, да е перфектно направено и изпълнено, и докато не постигнат това ниво на съвършенство, не се успокояват. Тази вътрешна енергия и мотивация ги движи напред, не ги оставя никога в застой и прогресът им е в кърпа вързан.

Идеализмът им ги прави много грижовни и чувствителни

Постигането на щастие е мисия номер 1 в живота на всяко човешко същество. Стремежът към хармония и идеален живот прави хората по-чувствителни и съпричастни към останалите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избягват посредствеността във всичките й аспекти. Идеалист в човешките взаимоотношения, в личен план, в кариерно развитие, постоянен стремеж за себеусъвършенстване. Както уважават другите хора, така искат и тях да уважават. Глаголът "мечтаят" не може да им се припише. Имат цели, а не мечти.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук май бъркат идеалист с перфекционистОсвен това смятам, че мога да съм идеалист, точно защото НЕ СЕ интересувам толкова от мнението на болшинството
3
0
 
0
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
Сик транзит глория мунди ! Кой както иска, така да го разбира. Мир Вам!
2
2
 
2
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
Стар интернет писач съм ! От близо 15 години. За всички тез 15 години, когато аз по форумите съм препускал и съм коментирал различните събития, мнозина от вас прави под масата са ходели! Ама сега се пишат големи разбирачи! Айде моля ви се, нека да си имаме уважението. Нито шапката ще ми накривите, нито ще ме смачкате! На мен не ми пука какво си мислите за мен. Още един път - да си имаме уважението!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бажанак добре шмекеруваш ама ше ти го изкарам из носа обещавам ко ме забавиш два дена още