Той/тя са жертвите! 6 знака, че половинката ви манипулира

Манипулаторът няма да ви остави време, за да вземе решение
16 яну 2018 10:30, Михаела Лазарова
7
Той/тя са жертвите! 6 знака, че половинката ви манипулира
Снимка: outnow.ch

Някак иронично, в отношенията, където трябва да получаваме любов, грижа и подкрепа, понякога се оказваме контролирани като марионетка от нашия партньор. Влюбени сме и затова рядко обръщаме внимание на неговите подли ходове.

Понякога изпитваме страх, защото не искаме да сме сами или приемаме поведението му за нещо нормално. Време е да свалите розовите очила и да видите няколкото ясни сигнала, че партньорът ви манипулира.

Повече за тях, както и как да се справите, вижте в следващите редове.

Той/тя са жертвите. Винаги.

Манипулаторите винаги се стремят половинките им да ги видят като крайно нуждаещи се. Животът им е толкова труден и пълен с нещастие, че със сигурност трябва да се чувствате състрадателни за техните нещастия.

Манипулаторите използват този трик, за да поискат „услуга“ или когато се опитват да избегнат отговорност. Ако забележите, че вашият партньор често ви разказва ентусиазирани истории за нещастията в живота си, определено се възползва от добрината ви. Но не бъркайте споделянето на емоциите, усещанията, които предполагат подкрепа и са нещо нормално за една връзка. Манипулаторът се опитва да получи ползи, без да дава от себе си.

Винаги вие сте виновни

Манипулаторите споделят едно общо умение – те наистина са отлични в това да накарат половинката си да се чувства виновна, дори когато не е.

Например, помолили сте половинката си за помощ, а получавате отговор: „Не мислиш ли, че може да съм зает?; „Нали ти казах, че имам много други неща да правя!“. В случая вие сте „виновни“, само защото сте поискали помощ. Ето как да се противопоставите на подобна манипулация:

Осъзнайте, че вашият партньор се опитва да ви контролира. Запазете спокойствие. Напомнете му/ѝ, че те са възрастни и се предполага, че са отговорни за собственото си поведение. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


7
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
безкористни преди 1 месец
като някои от вас всеки си среща антипода помощ не от хора а от Бог
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами, не става въпрос за някой, който наистина има нужда от помощ. Една такава ми проглуши главата с това колко страда, че великият и бивш скъсал с нея преди 10 години, всички други хора били толкова несъвършени. Не можеше да бъде критикувана за нищо, когато нещо не и пасваше, играеше наранена и заплашваше, че ще си отиде. Правеше се на много мила и оплиташе хората, после предаваше всички по най-гадния начин. Предполагам, че имаше някаква социопатия.
3
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Знакът е един, че говори. Всичко е манипулация, скрита, явна, контраинтуитивна, всякаква. Когато жената говори тя винаги пита огледалцето дали тя е най-хубавата. Вие сте огледалцето, всичко което казва жената е това, независимо какво казва.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен1

Определено Михаела не читава приятелка ама за близост без ангажименти си става!
1
1
 
2
 
! Отговори
Проповед преди 1 месец
МНого е важно ако някой има нужда от Вас да разберете ,че ви "манипулира" и даже е по-добре да посъветвате всички негови близки да го отрежат така ,че сам да получи суицидни симптоми! Или:
От милост всеки се нуждае, от любов непроменима, от небесна благодат. Oт прошка всеки се нуждае от добрината на Спасител - Надежда за света.

Любовен хороскоп за 26 февруари – 4 март 2018
Любовен хороскоп за 26 февруари – 4 март 2018

Любовен хороскоп за 26 февруари – 4 март 2018

10 вкусни рецепти за Великденските пости
10 вкусни рецепти за Великденските пости

10 вкусни рецепти за Великденските пости