Най-често задаваните провокативни въпроси на интервю

Думите, с които ще се представите, са от решаващо значение
Обновена: 17 яну 2018 09:37 | 17 яну 2018 09:20, Михаела Лазарова
36
Най-често задаваните провокативни въпроси на интервю
Снимка: pexels

Думите, с които ще се представите на интервю за работа, са от решаващо значение дали ще бъдете наети или не. За да провокират и проверят мисленето ви, интервюиращите ще ви зададат редица въпроси, с които да оценят реакциите ви и способността за представяне на личностните качества.

Кои са най-често задаваните провокативни въпроси на интервю за работа и как е най-добре да отговаряте на тях?

Защо да ви наемем?

Тук не е моментът да отговаряте с хвалебствия за себе си, просто защото смятате, че сте страхотни. Няколко грешни изречения в тази посока могат да отрежат пътя ви към тази компания.

Забранени фрази по време на интервю за работа

Най-доброто, което можете да направите е да изтъкнете своите постижения, с които сте допринесли за развитието на предишната компания или фирма, в която сте работили. Работете с цифри, подплатете казаното с фактически доказателства.

Изтъкнете и личностните си качества, например „умея да мотивирам екипа“, „вдъхновявам с...“, „след като направя грешка я признавам и планирам стъпките за нейното поправяне по определен начин“.

За интервюиращия е важно да се докосне до мисленето ви като индивид и като част от екипа. Така ще спечелите позитивни точки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Юпитер преди 6 години
Руснака да гледа Юпитер как рускинята беше прегърнала тоалетната, а после я взеха за резервни органи за царицата защото я отглеждаха на земята с такива цели.
27
1
 
0
 
! Отговори
руснака преди 6 години
В България трябва да се пишат статии за това как се провежда интервю за работа, а не такива, защото задават въпроси от сорта, за перода, когато не сте били на трудов договор " Какво сте правили през периода .... ?" Как какво бях в тоалетната ... и от време на време си губех времето с безполезни интервюта за роби...
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименсфера, а не свера ;)
25
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До До 11Слада в който работиш да не е за някви забранени субстанции? Един приятел се интересува.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка жаба да си знае гьола! Не е нормално *** и Пульо или техни колеги от Университета в Горно Нанадолнище да получават,колкото мен,след като съм инвестирал в образованието си цели 21г.После съм бил с връзки?! Еми не съм с връзки,а със знания,ама бай ***,като не знае какво означава тази дума и какво стои зад нея и вика връзки!Не мога и няма как да се сравнявам с магазинер,общ работник или склададжия!
23
0
 
2
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До Анонимен 3Добре е, че оценявате труда си на 4000 лв!
22
1
 
5
 
! Отговори
ЩАТСКА ПОГОВОРКА преди 6 години
Казаха ми че в Америка всеки подобен разговор или интервю започват първо с въпроса - КОЛКО ? След това следват двустранни въпроси както за предишната работа на кандидата и защо я е напуснал , също и въпроса защо при така предложената заплата няма кандидати за работното място . Както и двустранните въпроси относно степента на образование на работник и работодател и въпроси отново за предишната работа на кандидата така и въпроси за предишните работници и служители на вакантното място и заплатите .
21
4
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Бил ли си и работил ли си такава работа навсякъде където изброяваш лъжецо?Складови работници и продавачи в нормалните държави мизерствали...хахахаРаботя като складов работник-през 2016 си купих чисто нов СУВ за 50000 евро,имам шестцифрена сума в евро в банковата си сметка,ходя два пъти годишно на екзотични почивки по цял свят...живея в нормална ДЪРЖАВА като нормален Човек
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости. Поредната статия преписана и валидна за някоя чужда държава.В България няма нищо общо с истината.В България като отиваш на интервю, предварително знаеш че си нает.Интервюто е проформа, или само шефа да се запознае с тебе:"Здравей Евгени, аз съм Иван, бъдещият ти шеф, радвам се да се запознаем. Сега ще ти кажа какво ще работиш, а ти ми кажи какво друго можеш освен това, което вече ми каза баща ти за тебе?"Общо взето, така протича едно реално интервю в БГ.
19
1
 
4
 
! Отговори
Дойче преди 6 години
Няма да се вдигат доходи ,а се вкарват безчет молдовци,украинци,арменци и грузинции .Още нещастници съгласни да мизерстват на минимална заплата.Народа ще се държи на ниво мизерия за да се маниполира по лесно от крадливите политици.
18
0
 
9
 
! Отговори
Закона на Джони Леш преди 6 години
В България шофьорите получават депутатски заплати ,а програмистите президентски в тия две сфери не се правят интервюта ,а трансфери ...
17
2
 
12
 
! Отговори
Ред Неков преди 6 години
Проблема е ,че интервютата се правят от служители ,които виждат във вас потенциален конкурент в бъдеще.В нашта фирма СВ та на разни вудеркинти с по 4 езика и две магистратури директно ги късаме .Нали след година две ще хвърлят око на нашите позиции...
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На интервюто за работа трябва да се гледа като двустранен процес:- Тези които водят интевюто се опитват да отсеят кандидатите с тестове и провокативни въпроси. Те имат рамки за заплащането и в тези рамки търсят най-добрия кандидат.- Този който търси работа може да разбере много неща за фирмата от начина по който се води интервюто. Кандидата за работа има минимум изисквания за заплащане, като е добре да сподели този праг още преди да започне интервюто за да не си играе на шикалки.
15
2
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Бе зависи от професията. В ИТ сферата, а и в повечето други такъв глад има, че обикновено, като вземат да си придават важност съвсем спокойно им обяснявам, че аз имам повече интервюта отколкото те -кандидати и блъскам вратата след себе си. Тоя филм свърши !!!!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 4"Всички така правят" ми е начело на класацията за най-т***п и бездарен отговор, който може да бъде измислен.Ами затова всички, цитирани от теб работодатели ща фарилат и мога да заложа голяма сума пари на това твърдениеDКогато всички мислят еднакво, значи никой не мисли.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 4Чудесно, продавайте си сами, тъкмо ще спестите и тия 510 лв, които давате...
12
0
 
4
 
! Отговори
Работа ле е... преди 6 години
...не ми е фали ! Освен това, ходенето на работа е толкова миналовековна дейност !
11
1
 
11
 
! Отговори
Контра преди 6 години
Как вашата фирма отговаря на динамичните предизвикателства възникващи от бурното развитие на глобалната икономика и продължаващите процеси на децентрализация на локално ниво?Тъй де, като ще се цакаме.
10
12
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Продавач-консултант в магазин взима минимална заплата ПО ЦЯЛ СВЯТ. У нас тя е 510лв. бруто. Какво можеш да направиш с минимална заплата в Швейцария? Да живееш в една стая под наем, едвам да си плащаш сметките, да креташ едвам едвам. Почивка- забрави. Нов автомобил- абсурд. Твой дом- не ставай нагъл... Какво можеш в САЩ? Що-годе същата работа- една стая, никакви осигуровки, мизерия. Като ми започнете с това жалване, ви се чудя... Складови работници, продавачи- по цял свят мизерстват.
9
0
 
25
 
! Отговори
Jester преди 6 години
Ако имате някакво неприятно усещане на интервюто, бягайте надалеч. Интуицията е много подценявано качество.