5 стъпки за здравословно хранене на децата

Склонни са да се хранят с чудесна храна, стига да им се даде избор
18 яну 2018 09:40, Михаела Лазарова
0
5 стъпки за здравословно хранене на децата
снимка: pexels

Децата трябва да се хранят здравословно и разнообразно, за да пораснат здрави. Специалистите съветват храненето да включва условно казано всички цветове на дъгата.

Както знаем, цветните продукти са плодовете, зеленчуците, зърнените храни, ядките. За съжаление, повечето съвременни деца посягат много повече и по-често към вредните готови храни, десерти, сладкиши, газирани напитки, отколкото към храните с цветовете на дъгата.

Какво можете да направите, за да успеете да ги накарате да се хранят по-здравословно и да обръщат внимание на цветната храна?

1. Направете го интерактивно.

Забравете устните наставления. По-добрият начин е да покажете цветовете на децата нагледно. Най-добрият начин за това е една цветна плодова или зеленчукова салата. Пригответе им я от вкъщи, за да си я изядат в училище или докато са навън.

Можете да предизвикате допълнителен интерес като деструктирате салатата и оставите детето само да я сглоби, когато дойде време за обяд. Така ще почувства със сетивата си всички цветове. Накъсайте и нарежете зеленчуците. Подредете ги по цветове в отделни купички. В термос сложете дресинга. Детето само ще трябва да я сглоби, да разклати термоса и да овкуси храната си.

Когато децата са включени в процеса на храненето, много по-лесно и истински навлизат в същината му.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари