Съвети за родители: Как да общувате с тийнейджъри?

Не ги подценявайте, а ги включвайтев домашните задължения
26 яну 2018 21:40, Михаела Лазарова
3
Съвети за родители: Как да общувате с тийнейджъри?
Снимка: pexels

Да живееш с тийнейджър под един покрив може да бъде истинско изпитание за всеки любящ родител. А най-забавното е как всеки си мисли, че ще се справи по-добре с буйното си подрастващо дете, отколкото близките и приятелите му. Голяма заблуда.

Пубертетът е сериозен процес, който се явява предизвикателство както за родителите, така и за самите тийнейджъри. Промените в тялото, хормоналните подскоци, смените в настроението, сблъсъкът с авторитета, са все неща, през които преминава всеки тийнейджър. Някои израстват пубертета сравнително леко, без големи драми, но при други деца това е много тежък период.

Ако и вие имате у дома си дете в пубертетна възраст или наближаващо тези притеснителни години, добре е да се подготвите с определени правила относно съжителството ви.

Бъдете запознати за това какво ви очаква и ще преминете заедно по-леко през това изпитание, наречено тийнейджърска възраст.

1. Не подценявайте чувствата и преживяванията им

Дори и някои от реакциите на вашите юноши да ви се струват детински, наивни и лекомислени, възпрете се преди да критикувате сериозно. Спомнете си вашата собствена инфантилност, когато бяхте в пубертета. Проявете благосклонност и стъпете в техните обувки. Те ще оценят усилията ви, бъдете сигурни.

2. Определете правила, които да важат за всички тийнейджъри у дома, независимо от техния пол

Един от големите проблеми, с които се сблъскват пуберите е, че техните родители мерят с двоен аршин в семейството, особено що се касае до пола на децата. За момчетата е позволено нещо, което за момичетата не е, и обратното. Това фрустрира децата, кара ги да се озлобят, не само към вас, но и към своя брат или сестра. Не го допускайте. Постарайте се правилата вкъщи да важат за всички, без да има дискриминация.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да общувате с тийнейджъри няма да разберете като прочетете една посредствена статия. (Особено в медия която всеки ден предлага статии за разпознаване на хората според зодиите им.) Да общувате с тийнейджъри ще се научите само като прекарвате повече време в ... общуване с тях.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как трябвало да се общува с тинейджъри . Ами много ясно - со кротце со благо и со малко кютек
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AZ TINEIDGERI GI OBUCAVAM ZA DGENDARI