Успешните личности са винаги в добра форма. Защо?

Има връзка между физическата активност и кариерата
30 яну 2018 08:30, Михаела Лазарова
17
Успешните личности са винаги в добра форма. Защо?
Снимка: Reuters

Знаете ли какво е общото между Барак и Мишел Обама, Марк Зукърбърк, Ричард Брансън, Ана Уинтур? Да, всички те са популярни личности, успели са. Това, което ги обединява е, че те са в добра физическа форма. Замислете се, че повечето успешни личности, за които сте чували, водят активен начин на живот и определено обръщат внимание на физическата си форма.

Тук възниква въпросът дали има връзка между физическата активност и това колко успешни ще бъдем в кариерата. Факт е, че когато човек е физически активен, тялото му влиза в режим на борба, на преодоляване. Тогава и тялото освобождава ендорфин, наречен BDNF, който ви дава възможност да мислите по-ясно и по-добре да отговаряте на бизнес изискванията.

Когато се упражнявате редовно, действително увеличавате количеството на BDNF във вашия хипокампус, което се свързва с повишени когнитивни функции като памет и емоция.

Още по-добре, проучванията показват, че този ендорфин се поддържа продължително, няколко седмици след тренировка.

Интересното е, че ако попитате успешен човек защо се упражнява и следи начина си на хранене, вероятно няма да ви отговори с това, че тялото му синтезира повече BDNF. Би споделил, че има повече енергия, че се чувства по-добре, че е по-издръжлив, рядко се разболява, има хубаво тяло, самочувствието му е по-високо и т. н.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6 Уау ... Дори не ме познаваш, а не обиди жестоко.Звездите изглеждат добре, защото не могат да си позволят, да не са така. И какво общо имат милиардерите ? Повечето са с доста невпечетляваща физика и някой са откровено грозни.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пияницата и пушачът Чърчил и сакатият Рузвелт победиха вегетарианецът Хитлер.
12
0
 
8
 
! Отговори
Чичо Пръц преди 6 години
Абе гледам аз че хамалите от махалата са в доста добра физическа форма пък охраната в мола направо пращят от здраве, сигур затуй са толкова успели!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искра Фидосова, адвокат Марковски, Делян Пеевски, Гущеров и много други от политическия и бизнес елит разбиват теорията ви.
10
0
 
9
 
! Отговори
:) преди 6 години
Опра понеже е във форма.....
9
2
 
17
 
! Отговори
Azov преди 6 години
Поредната ***, изсмукана от пръстите статия, опитваща се да ТИ каже, че не си успял, защото не си във форма и/или ако влезеш във фрома - ще успееш. Тия хора са милионери, а не бачкатори в офис или на каса. Имат възможност да ядат хубава и прясноприготвена харна 3-4 пъти на ден. Имат проф.фитнес инструктури и деитолози. Не се прибират в 7-8 часа, след като са взели децата и тепърва да готвят, а в 22:30 вече да са заспали... Говорете ми...
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко произвежда ендорфин с литри, даже политиката му е да раздава ендорфин. Ендорфинът, който раздава от десетилетие ни направи успели и доволни, хаха и първенци по смъртност и бедност. Абе андорфин да има, другото е прах и вятър :)
7
7
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
Прави ми впечатление, че повечето европейски политици (с много малки изключения) са хора в много добра физическа форма. Може ясно да се разграничат тези от бившата Западна Европа и от т.нар. Социалистически блок. Едва ли става дума само за генетика, а по-скоро за култура на хранене и грижа за външния вид. Вярно, че повечето от тях са станали политици не за да забогатеят, а след като са забогатяли, което (в повечето случаи) означава характер, 'яки топки' и дисциплина.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 75 процента от милиардерите в света произлизат от бедняшки семейства ,според форбс ...те са го извоювали А ти пишеш че Еди кой си ядял добра храна и имал фитнес инструктор ..Лузъра в живота винаги има оправдание за всичко
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споделям от опит ...Намери човек и прави секс все едно е последния човек Отиди на фитнес тренирай яко ..до скъсване (Разгрей се преди това ,отиди няколко пъти предварително)Вземи Студен-душ ...леден 8-10 Мин ...колкото можеш да издържиш Всичкото в един ден ,едно след друго ...по добра терапия няма
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото това им е работата ? И защото могат да си позволят специализиран фитнес инструктор и диатолог, разработващ диети ТОЧНО за тях ? А и да не споменавам, че ядът сам най-добрата храна.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Края на грипа било днес абе тия де го обевяват това не са вред ало нова ми то всичко болно
2
0
 
55
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Тука теорията им издиша яко. Пеевски си е успял човек, за българските стандарти, обаче чак да е в неотразима физическа форма - не мисля!
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов също е успешен сикаджия... ъъъ... бизнесмен исках да кажа и е поредното доказателство, че зад всеки успешен човек стои стройното тяло на Месопотамската богиня на плодородието!