По-малко секс? Признаци, че имате проблеми с интимността

Вашите взаимоотношения се свеждат до функционално съжителство
11
По-малко секс? Признаци, че имате проблеми с интимността
Снимка: pexels

Интимността е не просто физическо привличане. Тя означава да си емоционално свързан с партньора си, да се смеете заедно, да искате да прекарвате време заедно, да имате нужда да споделяте интересните събития от деня, да се доверявате.

В началото повечето стабилни връзки протичат със силна привързаност. Интимността в цялостната ѝ същност е дълбока. Но след известно време е възможно огънят да позатихне.

В известен смисъл това е нормално. Няма как силата на привличането да е еднаква години наред, особено при брачните двойки и живеещите на семейни начала с години.

Притеснително е обаче, когато интимността започне напълно да гасне. Има признаци, по които това личи съвсем ясно. Кои са те?

1. Чувствате все повече негативни емоции към партньора си, но ги държите в себе си.

Именно фактът, че ги държите в себе си е много красноречив. Той показва, че имате огромен проблем с интимността. Страх ви е, по-скоро предпочитате да не говорите за проблемите, защото не виждате смисъл. Не смятате, че ако ги изговорите на глас, ще бъдете чути.

Поддържането на негативните емоции в себе си подсказва, че сте останали емоционално сами. На практика човекът, който би трябвало да ви е най-близък, не бива усещан от вас по този начин.

2. Гневът напира, но никой от партньорите не се чувства чут.

Караниците, скандалите и неразбирателствата са знак, че партньорите са започнали да реагират твърде негативно един към друг. Поводите да избухнете вече са твърде чести. Готови сте да се скарате за нещо малко и незначително по простата причина, че натрупаният гняв е прекалено много.

В такива моменти не се чувате един друг. Всеки държи на своето и се стреми да докаже на другия правотата си. Стигате до задънена улица всеки път. Уважението към мисленето и разбиранията на другия са сведени до минимум.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


11
Още от
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
... преди 3 месеца
Значи мога да кажа, че правя интимност винаги когато ми остане некой лев повече в джоба! Секса го правя с жената ма там въпреки, че е по-дълго ми струва доста повече! Понякога съм имал и дълга не интимност поради липса на гореспоменатите възможности, но пък тогава съм намирал натин да си докарам сам интимност пред някой и друг интимен саит от нетя! За там мога да кажа, че е най-удовлетворяващо като интимност и най-евтино като вложения! За друго нямам мнение!
7
2
 
8
 
! Отговори
Честит празник преди 3 месеца
В джоба бързооборотна грес ,за да няма стрес.
6
3
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 3 месеца
михаелка май не е имала партньор по-дълго от две години :)
5
8
 
10
 
! Отговори
Red charger преди 3 месеца
Х , ти може да я обичаш повече от всякога, Ама на нея дали не й е писнало да я отблъсква и да си е намерила някой по-адекватен за секс?
4
10
 
17
 
! Отговори
Х преди 3 месеца
С жена ми вече не правим секс, а се обичаме повече от всякога.
3
6
 
7
 
! Отговори
Биг Ал преди 3 месеца
Какви са тия неща бе,кой е×е жена си?!
2
5
 
10
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 3 месеца
До 2

Кой обожаваш толко ма, дай да го сменим! Така де, аз да несъм по-лош
1
10
 
5
 
! Отговори
....... преди 3 месеца
ne sum imala podobni use6tania vuv bruzkata mi s mujut kogoto obojavam . umorata mi ne zna4i 4e ispitvam podobni negativizmi ili nerazbirane . a i ne obiam da se povtariam v obiasnenia koito sum dala iasno .

Какво прави жените Близнаци толкова неотразими?
Какво прави жените Близнаци толкова неотразими?

Какво прави жените Близнаци толкова неотразими?

Любовният ви живот според месеца на раждане
Любовният ви живот според месеца на раждане

Любовният ви живот според месеца на раждане