По-малко секс? Признаци, че имате проблеми с интимността

Вашите взаимоотношения се свеждат до функционално съжителство
11
По-малко секс? Признаци, че имате проблеми с интимността
Снимка: pexels

Интимността е не просто физическо привличане. Тя означава да си емоционално свързан с партньора си, да се смеете заедно, да искате да прекарвате време заедно, да имате нужда да споделяте интересните събития от деня, да се доверявате.

В началото повечето стабилни връзки протичат със силна привързаност. Интимността в цялостната ѝ същност е дълбока. Но след известно време е възможно огънят да позатихне.

В известен смисъл това е нормално. Няма как силата на привличането да е еднаква години наред, особено при брачните двойки и живеещите на семейни начала с години.

Притеснително е обаче, когато интимността започне напълно да гасне. Има признаци, по които това личи съвсем ясно. Кои са те?

1. Чувствате все повече негативни емоции към партньора си, но ги държите в себе си.

Именно фактът, че ги държите в себе си е много красноречив. Той показва, че имате огромен проблем с интимността. Страх ви е, по-скоро предпочитате да не говорите за проблемите, защото не виждате смисъл. Не смятате, че ако ги изговорите на глас, ще бъдете чути.

Поддържането на негативните емоции в себе си подсказва, че сте останали емоционално сами. На практика човекът, който би трябвало да ви е най-близък, не бива усещан от вас по този начин.

2. Гневът напира, но никой от партньорите не се чувства чут.

Караниците, скандалите и неразбирателствата са знак, че партньорите са започнали да реагират твърде негативно един към друг. Поводите да избухнете вече са твърде чести. Готови сте да се скарате за нещо малко и незначително по простата причина, че натрупаният гняв е прекалено много.

В такива моменти не се чувате един друг. Всеки държи на своето и се стреми да докаже на другия правотата си. Стигате до задънена улица всеки път. Уважението към мисленето и разбиранията на другия са сведени до минимум.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
... преди 11 месеца
Значи мога да кажа, че правя интимност винаги когато ми остане некой лев повече в джоба! Секса го правя с жената ма там въпреки, че е по-дълго ми струва доста повече! Понякога съм имал и дълга не интимност поради липса на гореспоменатите възможности, но пък тогава съм намирал натин да си докарам сам интимност пред някой и друг интимен саит от нетя! За там мога да кажа, че е най-удовлетворяващо като интимност и най-евтино като вложения! За друго нямам мнение!
7
2
 
8
 
! Отговори
Честит празник преди 11 месеца
В джоба бързооборотна грес ,за да няма стрес.
6
3
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 11 месеца
михаелка май не е имала партньор по-дълго от две години :)
5
8
 
10
 
! Отговори
Red charger преди 11 месеца
Х , ти може да я обичаш повече от всякога, Ама на нея дали не й е писнало да я отблъсква и да си е намерила някой по-адекватен за секс?
4
10
 
17
 
! Отговори
Х преди 11 месеца
С жена ми вече не правим секс, а се обичаме повече от всякога.
3
6
 
7
 
! Отговори
Биг Ал преди 11 месеца
Какви са тия неща бе,кой е×е жена си?!
2
5
 
10
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 11 месеца
До 2

Кой обожаваш толко ма, дай да го сменим! Така де, аз да несъм по-лош
1
10
 
5
 
! Отговори
....... преди 11 месеца
ne sum imala podobni use6tania vuv bruzkata mi s mujut kogoto obojavam . umorata mi ne zna4i 4e ispitvam podobni negativizmi ili nerazbirane . a i ne obiam da se povtariam v obiasnenia koito sum dala iasno .

5 начина, по които социалната мрежа засяга мозъка
5 начина, по които социалната мрежа засяга мозъка

5 начина, по които социалната мрежа засяга мозъка

Впечатляваща гледка: Ниагарският водопад замръзна
Впечатляваща гледка: Ниагарският водопад замръзна

Впечатляваща гледка: Ниагарският водопад замръзна