5 урока, които трябваше на научим още като тийнейджъри

"Ако знаех, ако имаше кой да ми каже...". Няма как да върнем времето
10 фев 2018 18:25, Михаела Лазарова
9
5 урока, които трябваше на научим още като тийнейджъри
Снимка: pexels

Понякога, връщайки се мислено назад във времето, си казваме: "Ако тогава знаех, ако имаше кой да ми каже...". Няма как да върнем времето назад, да пренаредим събитията и решенията, които сме направили в тийнейджърските си години. Но можем отново да си припомним неща, които със сигурност сме забравили и да направим промяната сега.

Неуспехът може да е най-доброто нещо, което може да ти се случи

Правенето на грешки и провалите ни карат да се чувстваме зле още от нашите младежки години. Но хубавото е, че можем да научим много от тях. Ако знаехме преди години, че възрастните също се провалят, може би щяхме да се научим още тогава как да превръщаме неуспехите си в нашите силни страни.

Научете се първо да се грижите за себе си

Грижата за себе си не е егоизъм, а подкрепа на собствената ни личност. Ако не можем да се грижим добре за себе си, как бихме могли да го направим за някого друг?

Затова, обърнете се към вашето пораснало Аз и се научете да поставяте граници, да премахвате отрицателната енергия, да не допускате около себе си негативни хора, да медитирате, да зареждате енергийните си нива, да избирате личностите, с които общувате, да се храните здравословно и т. н.

Поддържането на здравето, щастието и привлекателността, спомага за изграждането на доверие и привличането на правилните хора в живота ви. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
5
 
! Отговори
До Един /8/ преди 6 години
Прав си 99.5%.Ще те коригирам само за едно нещо - приятели има, макар и да не се срещат много често. Но за да запазиш приятелските отношения, трябва да преценяваш какво можеш да поискаш от приятелите си.Никой не е длъжен да прави такива саможертви, каквито само майката би направила и то само когато става въпрос за нещо, което е жизнено важно за нейното дете. Има обаче хора егоисти, които и по най-дребен повод искат някой да направи саможертва, та на тях да им е добре.И така остават без приятели
7
1
 
4
 
! Отговори
един преди 6 години
трябва да се научат, че приятели няма и трябва да разчитат само на себе си. А, и че няма ненаказано добро дело... но ще научат всичко като му дойде времето.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 Винаги се стремете, да се подобрявате. Винаги бъдете много над средното ниво.2 Винаги учете.3 Никога не правете нищо даром, ако отсрещната страна, може да ви палто.4 Винаги помагайте на ближните си.5 Никога не пропускайте и една възможност, да бъдете или имате повече.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Неуспехът може да е най-доброто нещо, което може да ти се случи"Много пораженчески го караме май, а ?
4
10
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
глупости, ето ги най-важните уроци1. жълт сняг не се яде2. ако нацелиш мацка в кафявата точка с ряз без да и кажеш ще се качи на тавана - ходи я сваляй после от там3. 5 минути кеф после цял живот проблеми - ползвай презервативи иначе може да те боли главата и/или портофейла да реве на умряло
3
1
 
12
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Бай Миле, важното е ти да си оцениш делата! Ако чакаш други да те оценяват, та дори и децата си...значи си нямаш доверие
2
6
 
13
 
! Отговори
БАЙ МИЛЕ преди 6 години
ДО КОМЕНТАР 1АБСОЛЮТНОСИ ПРАВ.....И ДОКАТО СЕ УСЕТЯ.....ОБРЪЩАМ СЕ НАЗАД...МИ ТО ....ЖИВОТА СИ ОТИШЪЛ....ЗАТОВА....ГЛЕДАЙТЕ И СИ УГАЖДАЙТЕ САМО НА СЕБЕ СИ.....МОЖЕ ДА Е ГАДНО,ЕГОИСТИЧНО..КОФТИ...НО...ТОВА Е ЖИВОТА....ЩОТО И АЗ ДАВАХ И СЕ РАЗДАВАХ ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ И НАКРАЯ МЕ ПРЕДАДОХА И СОБСТВЕНИТЕ МИ ДЕЦА....А ВЪРВИ ,ЧЕ ПОМАГАЙ,БЪДИ ДОБЪР И ПРОЧЕЕ....НИКОЙ НЯМА ДА ГО ОЦЕНИ .....ЩОМ ЗАСТАНЕШ НА ВЪРХА ВСЕКИ ТЕ ОБИЧА,А ИЗПАДНЕШ ЛИ В БЕДА ,ВСЕКИ ОТ ТЕБ СЕ ОТРИЧА....КАКТО ПЕЕШЕ СТАВРИ..
1
5
 
33
 
! Отговори
Относно втория съвет преди 6 години
Ако пренебрегнете собствения си интерес, за да помогнете на човек, от когото нищо не ви зависи и който с нищо не е заслужил вашия жест, той решава, че сте бу..да..ла.Възползва се от жеста ви, но не се чувства признателен. Не разчитайте, че някога би ви помогнал, дори това да не му коства нищо.Напълно възможно е обаче да се опита да ви използва и при други случаи, лицемерно преструвайки се на ваш приятел.Това е житейска закономерност, за която умният родител навреме навреме информира детето си