Как отбелязват Свети Валентин в различни части на света?

Бразилците обичат да си разменят картички с любовни послания
14 фев 2018 22:24, Михаела Лазарова
7
Как отбелязват Свети Валентин в различни части на света?
Снимка: Reuters

Знаете ли, че според някои източници разменянето на любовни писма и картички на този ден произхожда от Франция и датира от времето на херцог Шарл Орлеански? Историята разказва, че херцогът е подписал любовна картичка като "Вашият Валентин".

Със сигурност има редица други красиви истории за любовните послания, за празника на влюбените. Докато у нас празнуваме и Деня на виното, вижте как отбелязват Свети Валентин в различни части на света.

Италия

В Италия Денят на любовта се празнува в класически стил с пролетен фестивал. В деня на Свети Валентин двойките се събират, за да се наслаждават на музика, поезия и си разменят подаръци. Шоколадовите бонбони са много важни и специални.

Те са с черен шоколад, лешници, а около всеки е обвито малко листче с илюстрация на влюбени и любовен цитат на английски и италиански. Също така, според стара традиция се вярва, че първият мъж, който неомъжена жена види в този специален ден, ще стане неин съпруг.

Тайван

Ако цветята са символ на романтиката, тогава Тайван, който е световноизвестен със своите невероятни цветя, може да се похвали с най-романтичното честване на Свети Валентин. Тук Денят на влюбените се чества два пъти в годината – на 14 февруари и на 7 юли. Мъжете поднасят красиви букети на любимите си, като според тайванската традиция цветът и броят на цветята носи определено послание.

Розовите рози символизират единствената любов, с 99 рози се изразява любовта завинаги, ако някоя жена получи 108 рози, то с тях я питат "Ще се омъжиш ли за мен?"

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Православен преди 6 години
Напълни се с католици България 😁
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки да празнува каквото иска.
2
2
 
14
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Уважаеми редактори, много Ви моля, да напишете едма статия.*** тема " как се празнува Трифон Зарезан по света". Предварително бшагодаря.
1
2
 
12
 
! Отговори
Trifon преди 6 години
Алоооо. Тука се празнува Трифоньо бе.