Добавете към списъка... 5 подправки за отслабване

Храненето и редовната физическа активност са в основата на успеха
16 фев 2018 10:00, Михаела Лазарова
2
Добавете към списъка... 5 подправки за отслабване
Снимка: pexels

Искате да отслабнете? Здравословното хранене и редовната физическа активност са в основата на постигане на желаната фигура. Но е добре да добавите към менюто си и някои индийски подправки, които подобряват метаболизма и са едни от най-ефективните за изгарянето на излишните мазнини.

Едно от тях е смляното ленено семе, което може да добавяте към зърнени закуски, смути, ястия, кисело мляко. Кои са другите отслабващи подправки, вижте в следващите редове.

Увеличете консумацията на черен пипер

Пиперинът, който е основният алкалоид в черния пипер е известен с това, че благоприятства храносмилането, но и помага в борбата с излишните килограми. Освен че елиминира мазнините, може да помогне и за предотвратяването на тяхното нежелано натрупване. Добавяйте прясно смлян черен пипер към вашите салати, супи, ястия. Овкусявайте с него към края на готвенето, тъй като термичната обработка може да намали неговата ефективност. 

Добавете куркума към храненето си

Куркумата е една от най-често използваните подправки в индийската кухня. Редица изследвания доказват, че консумацията ѝ може да помогне и за метаболизиране на мазнините, като намалява риска от развитие на диабет. Освен към ястията куркума може да добавяте към чай или към чаша топло мляко с мед.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как с отрзяват на черния дроб и стомаха тези парливи пикантерии? Вземайте ги, но след като добре сте си постлали коремчето с някоя хубава пържолка и зехтин!