6 знака, че детето ви е пристрастено към таблета

Разстройва се, когато не може да играе с устройството
18 фев 2018 14:16, Михаела Лазарова
6
6 знака, че детето ви е пристрастено към таблета
Снимка: pixabay

В ерата на технологиите и всевъзможните технически устройства, не е изненадващо да видим как децата от съвсем ранна възраст, дори едва проходили, вече умело боравят с тях. Разбираема е тази тенденция, особено като имаме предвид, че самите ние, възрастните, трудно отделяме поглед от екраните на телефоните и таблетите си.

Какво остава за малките деца, които още по-лесно се привличат от устройства заради опростената им навигация и множество увлекателни игри.

Макар да сме приели за нормална част от ежедневието децата да прекарват известно време пред екраните, трябва да се има предвид, че е възможно лесно да развият зависимост към тях. И това е много сериозна опасност за физическото и менталното им здраве.

Много педиатри и изследователи се вълнуват от тази тенденция и правят проучвания как влияе подобна зависимост на подрастващите.

Възможно е да доведе до много тежки последици като затлъстяване, влошаване на зрението, социална изолация, дори агресивност. За да предприемете мерки, преди тези последствия да са станали реалност и във вашия случай, следете за симптомите на тази зависимост у децата. Ето кои са най-често срещаните:

Не проявява интерес към нищо, което не е свързано с технологии. Не желае да играе физически или настолни игри, да кара колело или да излиза навън да се забавлява с други деца. Не говори за нищо друго, освен за технологии, виртуални игри и приложения.

Не проявява интерес към други разговори на различни от тези теми и е трудно да го мотивирате да обсъдите други въпроси. Започва да говори по-оживено единствено, когато го разпитвате за игрите, с които се забавлява на телефона или таблета.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: технологиидецатаблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казваше един познат "като го видиш, че са заиграе повечко, с едно мачете през ръцете, за да знае да не пипа". Изказването беше за деца футболисти и техните ахилеси, но и тук става.
4
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Мястото на децата е навън, сред природата. Да карат колело, да тичат, да играят на чист въздух и да развиват телата си. Също и да комуникират на живо със другите деца.Електронните устройства са изключителни вредни за детската психика която все още е наразвита. Вместо детето да учи реални умения и неща за живота то стои във състояние на транс пред един екран и попива огромно количество безполезна информация която във времето води до задръстване на съзнанието и трайни увреждания.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С таймер ли ги засичате тея 60 минути, *** откачалки те !!!
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По 1 час на ден, ако са си написали домашните и са слушали, ако има време може и по 1 филм - така сме ние.
1
4
 
1
 
! Отговори
Anuo преди 6 години
Off plemenika min zombi