Кои въпроси не трябва да задавате на интервю за работа?

Ако обмисляте всеки свой ход, дума и жест, ще имате шансове
27 фев 2018 11:45, Михаела Лазарова
47
Кои въпроси не трябва да задавате на интервю за работа?
Снимка: pixabay

Интервюто за работа е първият препъникамък при търсене на работа, но то може да е и моментът, в който вие вадите печелившата карта. Всичко зависи от вас. Ако обмисляте всеки свой ход, дума и жест, ще имате много по-големи шансове да спечелите работното място, за което кандидатствате.

За да направите добро професионално и личностно впечатление, не трябва да задавате някои въпроси на интервюиращия. Кои са те?

"Какво е заплащането? Има ли някакви допълнителни облаги? Право на колко отпуск имам?"

Всички тези въпроси реално са важни. Те вълнуват кандидатите, защото все пак заплатата е най-мотивиращият фактор за един човек.

Но ще стигнете и дотам. Просто не бързайте с тези въпроси така грубо още в самото начало на интервюто или веднага след като интервюиращият ви е попитал дали имате нещо да попитате.

Ако зададете най-напред тези въпроси, под тях ще прозре единствено стремежа ви към получаване на повече лични облаги, отколкото желание за професионално развитие и принос към фирмата.

"Работното време плаващо ли е? Мога ли да идвам по-рано, за да си тръгвам по-рано?"

Няма работодател, на когото да допаднат тези въпроси. Те подсказват единствено желание за лично облагодетелстване. Инстинктивно и професионално знаят, че на такива хора не може да се разчита. Затова и вероятно няма да се спрат на вашата кандидатура.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплащането и работното време трябва да са написани още в обявата за работа.Все пак на интервюто за работа ти продаваш труда си за определена месечна заплата.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първото нещо, на което учат хюман ресурсите е, че те са по - важни от интервюирания. Тях не ги интересувате вие, интересуват се от собственото си самочувствие. Така че, не парадирайте с образование и квалификации. Депресирате ги и губите всякакви шансове. Тези същества трябва да интервюират хора със интелектуалнио способности далеч над техните и поради това са приучени да смазват емоцилнално всеки опонент. Особено по - опитните са много добри в това. Няма начин да знаете какво точно търсят.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакво значение какво казвате или какво не казвате. Всичко е до лично усещане на интервюиращия. Ако е нервен или преди вас е имал кандидат с изключително секси излъчване, умеещ да се представя добре, няма значение какъв професионалист сте. Губите още преди да сте седнали на стола. Винаги ще намерят как да мотивират отказа си.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом сте отишли на интервю и нямате представа каква заплата се предлага за позицията, наистина е добре да следвате написаното в статията. Очевидно сте от онези 80%. Каквато и заплата да ви дадат, съгласявайте се!Иначе мога да ви дам съвет как да избирате обявите за работа. Задължително трябва да има телефон за контакт. CV на мейл никога, ама никога, не пращайте. Така просто влизате в някаква база данни на някаква агенция. Обикновено по сайтовете седят обяви за лапнишарани, които HR колекционират
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отивате на интервю. Ако интервюиращия не започне с отговора на всичките тези въпроси сам, без да го питате, значи не ви трябва да сте там. Усмихнете се приятно, изчакайте го/я да си каже думичките и учтиво кажете довиждане и си тръгнете. Понеже са не особено компетентни, въпросите които задават са такива, че те самите не знаят отговорите. И когато се окаже, че не могат да разберат за каквос тава дума започват да гаднеят. Не им давайте тази възможност. Тръгнете си преди това.
33
0
 
10
 
! Отговори
защо няма развитие? преди 6 години
Най-слабото звено в системата са така наречените Човешки ресурси. С много малки изключения, тези девойки си нямат понятие нито от човеци, нито от ресурси. Тоест от потенциала за развитие на някой кадър. И не дай си боже, да се появи някой, по-компетентен от Шефа, веднага го обявяват за свръхквалифициран и му показват вратата. Че може ли някой да превъзхожда шефа? Не, разбира се. И след това питате, защо няма развитие?
32
0
 
9
 
! Отговори
на всеки три месеца преди 6 години
Българският работодател е влюбен в нискоквалифицираните кадри. Дава им минимална заплата и ги сменя на всеки три месеца!
31
1
 
7
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Кажете, че в момента вземате 2500 лева. И че за по-малко от 3000 лева нямате намерение да сменяте старата си работа. Това работи. Изпитана рецепта!
30
1
 
10
 
! Отговори
Опитен преди 6 години
От опит да ви кажа - никога не задавам тези въпроси, резултат: работя по 12-13 часа на ден, винаги съм на разположение, здравето ми се разклати, всичко е за моя сметка. Синът ми като отиде на интервю, първо задава тези въпроси. Е, наистина не го вземат от раз, но поне не се оставя да бъде правен на ***. Къде е истината?
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, как да не питаш за заплатата? Нали за това работиш?Що за глупости са това. Значи мутрата може да иска от мен да седя до 8 ч., да хамалствам, да съм секретар, шофьор, юрист, чистач и куриер едновременно, а аз не мога да се интересувам какво ми се дължи срещу това робство? Заврете си я в *** тая статия заедно с драскачето, дето я е съчинило.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То остава и да питам за заплатата. Ако не са написали каква е заплатата още в обявата за работа, значи не си струва изобщо да се ходи на интервюто.
27
1
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Разговорът би бил безмислен, ако не се знае поне за какви пари става дума. След кратко запознаване за каква работа става дума, заплатата е първият въпрос, а втория е за плаващото работно време. Третия въпрос е за възможностите за развитие, а четвъртия за работната обстановка.
26
2
 
15
 
! Отговори
хм преди 6 години
Преди 4-5г. слушам разговор по телефона на колежка, която е съкратена и това са последните й работни дни, с някого говори-не знам какво и кого.Чух само изречението:Кажете за каква заплата иде реч, да знам дали въобще да идвам и да си губя времето с вас. ... имахме я за ***, но за 15 сек. се издигна в очите ми, а не за 3-те години работа заедно.Извода, който си направих е, че не еважно колко струваш, а как се продаваш!
25
0
 
14
 
! Отговори
един луд преди 6 години
- Шефе, имаш супер ферари.- Благодаря ти! Ако се трудиш повече, следващата година ще имам още по-хубавият модел!
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости!Ама какво се учудваме за такива ограничени и *** статии ако средния работодател в България е на по-ниско интелектуално ниво от половината си работници защото е подставено лице на някой в сянка. И като подставено лице не трябва въобще да е умен, защото ще започне даа отклонява бизнеса за себе си без да го усетят.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** статия. То в БГ основно HR_ите те питат колко пари искаш, не ти тях. Изобщо за коя държава е писано това нещо, нямащо нищо общо с БГ 'жунглата?
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не питаш за заплатата значи не цениш труда си или си трайно безработен и отчаян, навит на каквато и да е сума
21
0
 
14
 
! Отговори
65 преди 6 години
Само защото го е писала ,няма да го чета.Много глупости пише .
20
0
 
22
 
! Отговори
Киро кардана преди 6 години
Цел на работодателя -Да получи максимум работа от човека за минимум пари...Цел на работника-Да получи максимум пари за минимум работа..Всеки гледа да скочи другия и ако са разумни и двамата се стига до някакво компромисно решение..Ако не чао и за двамата...
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, добре де, целта не е ли и кандидата и шефът да останат доволни и да си стиснат ръцете при най-изгодните и за двете страни условия? Като не зададеш толкова важни въпроси излиза, че ти е все едно колко ще ти плащат и за какво време.