20 въпроса, които задават на интервюто за работа

Работим няколко години, трупаме опит, сменяме компанията и...
Обновена: 2 мар 2018 14:18 | 2 мар 2018 13:00, Михаела Лазарова
23
20 въпроса, които задават на интервюто за работа
Снимка: pixabay

Търсейки нови възможности за развитие, по-добро заплащане и условия на труд, повече социални придобивки, ние търсим и компанията, която може да ни осигури такава работа. Работим няколко години тук, трупаме опит, сменяме компанията, за да надградим себе си, да постигнем целите си.

Но с всяка смяна на работата преминаваме и през задължителното интервю за работа. От това как ще се представим на него до голяма степен зависи и дали ще бъдем наети в съответната компания.

Вижте кои са 20-те най-често задавани въпроса към бъдещите служители и как да отговорите на някои от тях.

1. Разкажете ни за себе си?

Говорете за вашите силни страни, успехи и постижения, свързани с вашата работа, какви умения сте придобили в предишната си работа, образование, квалификации и т. н. Не говорете за личното си време, деца, хобита.

2. Защо искате да работите тук?

Това, което работодателят иска да знае е дали сте селективни в търсенето на работа или просто кандидатствате за произволна работа, която ще имате. Колко наистина се интересувате от компанията като цяло? Извършили ли сте изследвания за компанията, за да разберете защо това е чудесна възможност да работите в нея? Това е вашият шанс да покажете, че сте добре запознати с дейността на фирмата и сте развълнувани да бъдете част от нея.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
29
 
! Отговори
mr преди 6 години
2. Защо искате да работите тук?================================Eх, Михаелче...що за въпрос? Ти и колегите ти защо работите в днес - Защото никъде на друго място не ви искат.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това първото не е въпрос
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а в дриса джурналистите ги наемат ако на интервюто са без *** само