5-те сигурни признака за тормоз във връзката

Ако се чувствате изолирани, това определено е червен флаг
13 мар 2018 20:21, Михаела Лазарова
1
5-те сигурни признака за тормоз във връзката
Снимка: pixabay

Връзките, изпълнени с насилие, съвсем не са рядкост. Много жени търпят домашно насилие, криейки от близките и приятелите си, че имат проблем. В много от случаите жените дълго време дори не осъзнават в какво положение се намират.

Те мислят, че са си го заслужили, че са предизвикали гнева на партньора си, че е нормално насилието да повишава либидото. Убеждават сами себе си, че след това сексът е по-страстен и хубав. Намират си причини да останат в тази меко казано отровна, направо опасна връзка.

Насилието може да е физическо, психическо и емоционално, а може и да съчетава по малко от трите.

В повечето случаи началото на връзката с нищо не подсказва, че впоследствие ще се появи насилие от страна на партньора.

Постепенно обаче започват да се появяват сигнали, заради които би трябвало да ви светне червената лампичка. Кои са те?

Свръхконтрол

Преди партньорът да е започнал да ви посяга, той всячески се опитва да упражнява контрол над вас – над мислите ви, над интересите ви, над контактите ви с други хора. Целта е в даден момент да започнете да се чувствате безпомощна без него. Атаките са постоянни, не само вкъщи, но и докато сте навън – непрекъснати обаждания и поредици от есемеси.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Целта е в даден момент да започнете да се чувствате безпомощна без него."Aма, защо се говори "безпомощНА", в женски род? Жените упражняват много повече насилие над мъжете! То естествено, че не трябва хората да се бият, но това да отидеш и да изневериш, да се цупиш и да мълчиш,да игнорираш всяка дума, да тряскаш вратата, да говориш иронично, заплашително и подигравателно, също е вид агресия! Защо се подценява това? После "ама тя била изяла шамар"... А като изневеряваше, не се страхуваше, нали?