Как да излезете от зоната си на комфорт?

Фокусирайте се върху това, което със сигурност знаете
19 мар 2018 10:52, Михаела Лазарова
2
Как да излезете от зоната си на комфорт?
Снимка: pixabay

Страхът от неизвестното, от провала ви спира да се развивате, да правите неща, които не сте смятали, че умеете. Когато предизвикате себе си и излезете от зоната си на комфорт, успехите са още по-сладки, независимо дали става въпрос за професионалния ви или личния живот.

За много хора зоната на комфорт е спасителният пристан, на който предпочитат да пуснат котва, отколкото да преследват целите и щастието си.

Мнозина от нас се боят да напуснат удобството си, най-вече що се касае до работата и интимната връзка, защото това са двете области от живота, в които функционираме през по-голямата част от ежедневието си и които осмислят битието.

Многобройните изследвания доказват, че търпението и примиренческото поведение не носят нищо добро, най-малко щастие. Ако изпитвате някаква неприязън към работата или партньора си, предизвикайте се и излезте от зоната си на комфорт. Не знаете как? Вижте някои доказани начини.

Позволете си да сте начинаещ

Поемането на първоначалния прилив на тревога при смяна на комфортната зона всъщност е полезно за вас. Скоро след това тревогата ще бъде успокоена, след като откриете опорни точки в новата непозната атмосфера.

Приемете, че е нормално в началото на което и да е начинание да се чувствате като начинаещ. Ако постигнете този мир със себе си, ще се убедите колко по-лесно ще се справите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
:))) преди 6 години
С рогата напред!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как поне на една м*рша психарска ще и бъде натрошена костната система!Професионално!