Признаците, че партньорът ви е манипулатор

Вижте по какво да познаем емоционалния насилник
20 мар 2018 19:26, Илияна Николова
7
Признаците, че партньорът ви е манипулатор
Снимка: pixabay

Много жени не си дават сметка, че във връзката им има нещо нередно. Ако партньорът ви ви кара да се чувствате сякаш сте луди, сякаш нещо не ви е наред или че не правите нищо както трябва, то той е манипулатор, който непрекъснато направлява съзнанието ви, както си поиска. 

Емоционалната злоупотреба го кара да се чувства значим като истински мъж, който контролира връзката. Тази илюзия се превръща в основен движещ фактор на отношенията, които в крайна сметка са нещо съвсем различно от любов и партньорство.

Кои са знаците, че партньорът ви ви манипулира?

Често се чувствате объркани
 
Ако чувството, че сте луди не ви напуска почти през цялото време, значи нещо не е наред, но не с вас. Манипулиращият партньор използва всяка ситуация, за да ви уязви и за да ви обърка.

Непрекъснато се съмнявате в себе си
 
Жертвите на емоционална манипулация губят увереността в себе си. Започват да не си вярват, да се съмняват в способностите си, в мнението си, в правотата си. Манипулаторът ви съди непрекъснато, коригира ви според своите виждания, критикува изборите, които правите и никога не се съгласява с мнението ви.
Чудите се дали сте прекалено чувствителни 
 
Най-любимата тактика на манипулатора е да кара партньора си постоянно да се чувства прекалено емоционален, когато се опита да изрази недоволство. Така манипулираният наистина започва да се чуди дали нещо не му е наред и не преиграва. Манипулаторът ви втълпява, че драматизирате излишно за всичко и онова, за което се оплаквате всъщност няма кой знае какво значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
alfa male преди 6 години
Това съм го видял от жени.Прочетох текста отзад напред и по диагонал незнам защо. Просто се справяйте с малките си тирани и вс ще е наред,
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжете никога няма да си признаят.Все те знаят а са толкова прости горките...Сори,момчета но сте си тиранични и деспотични същества!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки си гледа от собствената камбанария, Жената манипулира чрез емоции, всъщност тя е манипулатора. А проваленият опит за това се самовъзприема като прекалена емоционалност. Замислете се дали отправените ви критики дали наистина нямат някаква правота.
2
1
 
4
 
! Отговори
Шопо рече преди 6 години
Нагюбри му мустако.И не се извинявай.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четете статията внимателно. Такива методи на манипулация може да използва не само половинката ви, но и работодателят или колегата.