Най-опасните места в дома, създаващи повишен риск от рак

Кожените мебели са едни от тях
27 мар 2018 14:52, Михаела Лазарова
8
Най-опасните места в дома, създаващи повишен риск от рак
Снимка: pixabay

В модерния технологичен свят, изпълнен с удобства, които правят живота по-лесен, е налице висок риск от ракови заболявания. Оказва се, че дори вкъщи не сме защитени от опасността от рак, тъй като някои предмети и мебели в дома ни могат да повишат риска от заболеваемост.

Кои са най-опасните места в дома, създаващи повишен риск от рак?

Вашият мек и удобен диван

Диванът или канапето ви са опасни за здравето, не само защото седенето и лежането на тях намалява физическата ви активност, но и защото повишават риска от рак.

Какво не знаем за рака?

Изследване от 2013 година, публикувано в Duke University открива, че в много дивани, канапета и матраци могат да бъдат изолирани определен тип канцерогени, дължащи се на третирането на меките мебели с вещества, предпазващи от горене при пожар, пише rd.com.

Килимите и пердетата

В тях се среща кадмий, който е канцерогенен продукт, намиращ се в цигарения дим. Ако пушите в дома си и не проветрявате и не перете пердетата и килимите често, много е вероятно в тях да се натрупат големи количества кадмий. Това вещество се излъчва от тях много дълго след като миризмата на дим е изчезнала.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мише, понеже си специалистка, има ли секс пози, които да ни предпазят от рак?
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неправилното пиене на вода също може да доведе до смърт или здравословни проблеми. А ако сте се родили вече имате 100% вероятност да умрете.
3
23
 
3
 
! Отговори
Лили преди 6 години
От 7г съм веган, не нося дрехи направени откожа или жвотински материали и се чувствам мн добре. Човек трябва да живее в хармония със себе си и околните ако исак дълголетия, а също така редовно да чете хороскопа си.
2
3
 
13
 
! Отговори
Данчо преди 6 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО ИСКА ДА СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ ОТ РАК ЗА ДА МРЕМ!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
1
 
16
 
! Отговори
В хладилника преди 6 години
Пълен с ГМО, химия, мутагени и ментета на естествената, природна храна. Подобието на храна методично и безотказно ни ибива, а за допълнение ни се предписват и лекарства, още тровеща химия, която ни прави и зависими.