Мъжкият идеал: Жената да не е много умна!

Какво притеснява мъжете в умните и успели жени?
30 мар 2018 21:50,
50
Мъжкият идеал: Жената да не е много умна!
Източник: Pexels.com

Доста голяма част от романтичните книги и филми разказват историята за умна и успешна жена, която побеждава красивата, но не особено умна съперничка. В края на краищата оставаме с впечатлението, че интелектът е най-доброто оръжие, с което да се привлекат мъжете.

Науката обаче е на друго мнение. Според данните на ново проучване много умни жени остават сами и то не защото така са избрали, а защото мъжете предпочитат по-малко интелигентните дами.

Изследването, в което участие взимат 121 британци, установява, че жените с висок интелект се считат за "проблематични" в хетеросексуалните връзки. Разбира се, същата черта при мъжете се оказва доста желана.

Защо мъжете предпочитат по-глупави жени?

"Успелите мъже излизат с не толкова успели жени, не защото искат глупави жени, а по-скоро защото искат някого, който да подрежда живота си така, че той да бъде съвместим с техните приоритети", казва финансовият репортер Джон Картър.

Като цяло, мъжете не искат жена, която да използва интелекта си за важна работа. Предпочитат да са с такава, която желае да бъде на "задната седалка" и да се съобразява с тях.

Какво трябва да направят умните, самотни дами, ако не искат да останат сами? Да се насочат към мъж, който е по-малко образован от тях. Това не е много романтично, но е съвет, който дават амбициозни жени като Линда Хършман, автор на Get To Work.

Макар и да звучи странно, оказва се, че дамите приемат този съвет. Според изследователи 21% от омъжените жени имат съпруг, който е по-малко образован от тях.

Още любопитни новини четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имамх една много умна жена но и много и миришеше устата.
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Извода: Нито жената може да стане мъж, нито мъжът може да стане истинска жена. Без значение колко с колко операции и хормони се набутат. Или колко "успели" са, или колко са "модерни":)Истинските мъже ще си търсят истинската жена и обратното. Природа!!! А феминиските да го духат.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мъжете(истинските) хич не им пука толкова колко умна е жената. Всъщност не си падат по много глупавите. Та на нали трябва да живеят с тях и да си говорят и да си помагат.Всъщност истинските мъже си търсят ИСТИНСКИ ЖЕНИ за да живеят заедно и да създават семейство. На мъжете и на жените мозъците дейсват различно с различни способности (и все важни)за да си помагат един друг в живота като едно цяло.НеИстинските жени(успели или не) са също толкова нежелани , колкото и неИстинските мъже.
4
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То умни жени няма много. Има много хитри. Но като цяло май по-глупава по-добре. Хитрите са сметкаджийки.
3
21
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Умна жена?????????търсенето продължава.....
2
23
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Аз шибах една много умна, вулвата и беше като войнишко кепе, събираше си краката за да усети че има някой вътре. Много умна и много обороти беше навъртяла с ума си.
1
6
 
44
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Умната жена може да се престори на безобидно глуповата, ако прецени, че това й е изгодно. Но глупакинята никога не може да стане умна!Що се отнася до преуспелите млади жени, много мъже нямат нищо против такава една да ги качи на гърба си и съпругът цял живот да си добрува в охолство, осигурено от жена му!