Мъжкият идеал: Жената да не е много умна!

Какво притеснява мъжете в умните и успели жени?
30 мар 2018 21:50,
50
Мъжкият идеал: Жената да не е много умна!
Източник: Pexels.com

Доста голяма част от романтичните книги и филми разказват историята за умна и успешна жена, която побеждава красивата, но не особено умна съперничка. В края на краищата оставаме с впечатлението, че интелектът е най-доброто оръжие, с което да се привлекат мъжете.

Науката обаче е на друго мнение. Според данните на ново проучване много умни жени остават сами и то не защото така са избрали, а защото мъжете предпочитат по-малко интелигентните дами.

Изследването, в което участие взимат 121 британци, установява, че жените с висок интелект се считат за "проблематични" в хетеросексуалните връзки. Разбира се, същата черта при мъжете се оказва доста желана.

Защо мъжете предпочитат по-глупави жени?

"Успелите мъже излизат с не толкова успели жени, не защото искат глупави жени, а по-скоро защото искат някого, който да подрежда живота си така, че той да бъде съвместим с техните приоритети", казва финансовият репортер Джон Картър.

Като цяло, мъжете не искат жена, която да използва интелекта си за важна работа. Предпочитат да са с такава, която желае да бъде на "задната седалка" и да се съобразява с тях.

Какво трябва да направят умните, самотни дами, ако не искат да останат сами? Да се насочат към мъж, който е по-малко образован от тях. Това не е много романтично, но е съвет, който дават амбициозни жени като Линда Хършман, автор на Get To Work.

Макар и да звучи странно, оказва се, че дамите приемат този съвет. Според изследователи 21% от омъжените жени имат съпруг, който е по-малко образован от тях.

Още любопитни новини четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
16
 
! Отговори
anansar преди 6 години
До FallschirmspringerЧовек, никой нормален мъж не се интересува какви пари взема една жена. Ако е дебела, грозна, високомерна, свадлива, ако ще да има 10 висши и да печели по милион евро на месец- парите ще ги дава за жиголота. Всъщност познавам такива жени. Не печелят по половин милион, въртят се около 3-4 хиляди лева и си мислят, че са хванали Господ за шлифера. А това, че в тялото приличат на раздрусана маруля и че характера им е кат на grumpy cat- не осъзнават.И стоят самотни десетилетия
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичните мечти на кифлите и кифльовците. Едните мечтаят са богат, но не много умен мъж, тип батка, който да ги издържа, другите пъ си мечтаят за силиконка с празна глава, която да показват като трофей. И на едните и на другите интелект и образование не им трябват.
45
13
 
14
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Какъв връх ? Голяма работа, че някоя жена взема висока заплата, щом е самотна.Най-важното за една жена е да бъде майка.Не е ли оставила поколение значи е живяла напразно.Това се отнася и до мъжете .Аз имам две дъщери и предпочитам да родят всяка по 3-4 внука, отколкото да имат кариера, която да им донесе пари и слава. Не че ще останат необразовани, но едно е жена да е образована, друго да прави кариера.
44
13
 
5
 
! Отговори
до Fallschirmspringe преди 6 години
Между другото, едната ми прабаба е създала първото женско движение в България. Мъжа и е бил сериозен индустриалец и земевладелец. Братята и са били известни с антикомунистическата си дейност политици, избягали в САЩ от комунистите. В момента едните ми далечни братовчеди имат частно езеро в САЩ. И т.н. Но НЕ СА БИЛИ КОМУНИСТИ! А ти кой си? За щерка ти разбрах, ама теб май жена ти те храни ;)
43
13
 
7
 
! Отговори
до Fallschirmspringe преди 6 години
Над 30 вече не е млада жена, а презряла мома. Над 35 вече е стара мома. А че има комунисти и активни борци в рода, не е виновно момичето. Аз произхождам от род на предкомунистически интелектуалци и политици. Това са хората, избити от тея, дето са предци на щерка ти. Тоест, аз, в момента, като по - силен от нея, трябва да и лашкам шамари всеки ден. И ТИ СИ ГОРД С ПРОИЗХОД... Шматарок?
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не търся усещане за власт. Само комплексарите търсят. Аз търся приятни и конфортни усещания. Любов и секс. Колко ограничени "мислители" има тука...
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, как обичам такива статии! Веднага си проличава кой какви комплекси има!
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка умна жена знае, че мъжът търси усещане за ВЛАСТ. Умен не значи непременно с високо образование, а умение да се подбира подходящото, което в дългосрочен план не носи вреди. Който злоупотребява с властта си, си навлича презрение.
39
11
 
4
 
! Отговори
1337 преди 6 години
аз нямам проблем с умните, стига да не се цупи на сексуалните ми желания или с други думи сексуално да слуша и изпълнява! в това отношение глупавичките са винаги номер1 - а това е дефиниция за добра жена!!
38
12
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
ако е умнда да е чужда! жената е за сецане, готвене и чистене!
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плямпайте си каквото си искате, аз от личен опит мога да кажа едно: колкото по-*** е един човек, толкова по лесен му е живота. Не си мисли за глобални проблеми, не му пука особено за кариера, не се ядосва, иска да има какво да яде и какво да ... и толкоз. За една жена е особено важно да е глупава, защото иначе ще си пукне сама и неразбрана. А като почнете да се хвалите кой какъв е направо се осирате, всички ще измрете и никой няма да ви помни. А ако баща ми пише по форуми за мен ще го отрепя
36
3
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До Анонимен 33.Само не цар Шишман,не е с чист произход.Не е момиче , а млада жена .Просто има сред предците си АБПФК,зам.министър,член на комисия на СИВ, професор и доктор.За джудото даже ,д-р Петър Богданов /лека му пръст/ каза ,че е много елегантен спортист,
35
14
 
5
 
! Отговори
до Fallschirmspringe преди 6 години
*** изтрещялия дядка си, честно... Жена, дето ако я помолиш да донесе бира ще върти хватки разни на кой му трябва? Една мусака ако не може да направи за какво ми е? Локалната мрежа жична или безжична и сина ми дето е на 10 може да я направи. Учи матащяла да ми врътне... Ами, не ми е в категорията ;))) *** комплексирания безработен дядка... За какво ми е, ако не може да ми помогне да си посрешнем приятелите? С образование не може ги впечатли - всички са доктори по нещоси. Много си зле...
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За високото ниво в ИТ сектора 120 000 в САЩ са нищо. Това е горния край на средното ниво. Около 50$ на час. Потдръжката вземат 35. И все пак, ще се радвам да ми споменете какво е положението и и произхода и, та да знам колко съм нисш ;)))И да, на върха е самотно, когато си *** с претенции. И това далече не говори за ум и интелект ;)))Защото ако си наистина на върха, всички се стремят с всички сили към теб. Особено в САЩ ;))))) А тя е сама... На 37 може да си вземе само някой беден имигрант...
33
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво да си говоря с току що завършило момуиче, приятелю? Аз съм от 30 години в бизнеса, в който тръгва тя сега. Локалните безжични мрежи са дестска игра в сравнение със сателитните мрежи. Можете да я питате. Навремето спечелих локален шампионат по ВОЕНЕН клас бойно изкуство, а нямах 18. Предполагам, че произхода и е марсиански, щом не съм и на нивото на произхода и положението ;))) А и ако съдя по вас ;))) А ако съдя по моите предци, навярно вие трябва да сте цар Иван Шишман ;)))
32
3
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До 32 ,Е заначи заплатата И е като на дъщеря ми докато беше в САЩ,а и годините са същите.Да на върха понякога е самотно
31
10
 
4
 
! Отговори
до Fallschirmspringe преди 6 години
Имах една позната - корабен инженер. Заплата над 120 000US на година. Работеше за най - големия производител на кораби. На 37 години се нави да се ожени за един гей, колкото да синаправят дете и да го гледат заедно. Но пича не я хареса, понеже вече не беше много представителна. Още е сама. И проектира кораби и яхти. И заплатата и порастна. Изпращя се с няколко черни по веднъж и толкова. Умна жена... Взискателна...
30
2
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До 29.Е значи ще има за какво да си говорите защото доктората И е нещо на тема локални безпроводни мрежи.Бира няма да ви донесе ,защо според нея , а не само нея бира пият *** и мусака няма да ви върти ,но една учи мата ,такава ,че да си оближете и петите може ,защото има първо КЮ,по джудо,а и не е допряла до вас.Просто не сте И на нивото нито по произход ,нито по положение, както нейно ,така и на поколенията преди нея,така че спокойно
29
13
 
3
 
! Отговори
до Fallschirmspringe преди 6 години
Като си търся жена първ гледам да е човек и жена, после да се разбираме и след това всичко останало. Нагледал съм се на претенциозни жени - софтуерни инженерки дето един бинарен алгоритъм не могат да оптимизират. Каквито ще дипломи да има, ако не е Човек, ако не е секси и ако не е разбрана, може и да си подмокря всяка вечер мустаците от рев САМА. Щото никой няма да я търпи повече от няколко часа заради заплатата и.
28
16
 
1
 
! Отговори
до Fallschirmspringe преди 6 години
Пич, говоря 6 езика, имам 10 години целодневно учене само в ИТ сектора. Имам електротехника, микроелектроника, хардуер, софтуер, мрежи и компютърна сигурност. И това без да броя курсовете и сертификациите. Преди месец отказах работа за канадската космическа агенция щото не се разбрахме за заплатата. Ако щерка ти не е способна да ми донесе бира от хладилника или да ми направи мусака или да завърти една ***, да знаеш за нищо не става. НЕ СЕ МАЙТАПЯ ;) Толкова за претенциозните п а ч и...